Αιολικά στη Σητεία: Στο ίδιο έργο θεατές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
12 Απρ, 2024

Στη συνεδρίαση του ΔΣ Σητείας στις 10/4/24 ήρθε, προ ημερήσιας διάταξης, για συζήτηση το θέμα έγκρισης της Μ.Π.Ε. του αιολικού πάρκου στις θέσεις «Πλαγιές» – «Χαντριανή Κεφάλα» – « Δρούπι» συμφερόντων της εταιρίας ΣΑΡΑ-ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ.

Η δημοτική αρχή πιεζόμενη από τους εκατοντάδες κατοίκους του οροπεδίου και της ευρύτερης περιοχής της Σητείας , αναγκάστηκε να επαναφέρει προς συζήτηση το ίδιο θέμα για το οποίο το ΔΣ είχε ψηφίσει θετικά κατά πλειοψηφία στις 6 Μαρτίου. Όπως αποδείχτηκε από την συγκέντρωση της Κυριακής 7/4/24 στο Χαντρά, η θετική γνωμοδότηση του ΔΣ στηρίχτηκε σε ψεύδη και παραπληροφόρηση .Ουδέποτε οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων ενημερώθηκαν, πόσο μάλλον συμφώνησαν και μάλιστα ομόφωνα, για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου Αιολικού στην περιοχή τους.

Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία του ΔΣ αντί να διορθώσει το λάθος της, προτίμησε να ξαναψηφίσει υπέρ της Μ.Π.Ε., με φωτεινές εξαιρέσεις τριών συμβούλων της, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την εγκατάσταση όχι μόνο των 11 Α/Γ Κοπελούζου, αλλά και για τις 66 Α/Γ της ΤΕΡΝΑ. (Να σημειώσουμε ότι στην ίδια περιοχή προγραμματίζεται η κατασκευή 8 Φ/Γ που θα καταλαμβάνουν έκταση 3500 στεμμάτων περίπου).

Η ευθύνη του δημάρχου Σητείας και των συμβούλων της πλειοψηφίας που ψήφισαν θετικά, είναι τεράστια και διαχρονική . Η επερχόμενη καταστροφή των ορεινών όγκων, ο κίνδυνος εξαφάνισης επιφανειακών και υπόγειων υδάτων και ο φραγμός στην ήπια τουριστική ανάπτυξη που συνδυάζεται με το Γεωπάρκο, δυναμιτίζουν το μέλλον του τόπου και των κατοίκων του.

Το ΜέΡΑ25 θα είναι στο πλάι, συνοδοιπόρος και αρωγός στους αγώνες του Σητειακού λαού για να μη γίνει ο τόπος τους μπαταρία για τα κέρδη των λίγων και την φτωχοποίηση των πολλών.

ΟΒ ΜέΡΑ25 Σητείας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο