Γιάνης Βαρουφάκης στη RealNews: “ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΔΟΣ. Πρόκειται για συμφωνία μονιμοποίησης της μνημονιακής Ελλάδας, καμία έξοδος δεν υπάρχει”.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Ιούλ, 2018

Στο φουλ βάζει τις μηχανές του ΜΕΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης με τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε εγρήγορση συγκροτώντας όλους τους απαραίτητους τομείς με στόχο οι διαδικασίες ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις που αφορούν τα βασικά θέματα –όπως πχ. Υγεία , Παιδεία, Διεθνή, κλπ.- και στην συνέχεια στις αρχές Αυγούστου η Πολιτική Γραμματεία θα θέσει τα θέματα αυτά σε διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία θα είναι ανοιχτή και στις απόψεις μελών από το εξωτερικό- για να καταλήξουν στις τελικές θέσεις.

Στόχος του ΜΕΡΑ25 είναι να δώσει το παρών τόσο στις εθνικές αλλά και στις ευρωεκλογές. Το κόμμα, αυτή την στιγμή, βρίσκεται σε οργανωτικό στάδιο όσον αφορά στη διαδικασία δημιουργίας τοπικών οργανώσεων. Άλλωστε, η δημιουργία ενός κόμματος αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα και το ΜΕΡΑ25, στον σύντομο χρόνο παρουσίας του στα πολιτικά δρώμενα, απαριθμεί ήδη περισσότερα από δέκα χιλιάδες μέλη ενώ στις πολύ επιτυχημένες παρουσίες της κομματικής περιοδείας σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο που παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις.

Πάντως, παρά το πλήθος σεναρίων συνεργασίας με άλλες δυνάμεις του χώρου όπως είναι η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην “R” επισημαίνει «Δεν ασχολούμαστε με παλαιοκομματικές μεθόδους άσκησης πολιτικής» διευκρινίζοντας ότι η τακτική που έχει ακολουθηθεί πολλές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα με άτομα που βρίσκονται στον ίδιο πολιτικά χώρο να ανακοινώνουν συνεργασίες χωρίς καθαρό και κοινό πρόγραμμα είναι κάτι που δεν αφορά το ΜΕΡΑ25. «Μόνο αν κάτσουμε και συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε –όσον αφορά τομείς όπως τα τραπεζικά, τα εθνικά, την οικονομία, κλπ.- και συμφωνήσουμε, τότε θα έχει αξία να κινηθούμε μαζί» τονίζει.

Για την πιθανότητα δημιουργίας ενός διευρυμένου πολιτικού σχήματος, που θα κινείται αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του ΜΕΡΑ25 υπογραμμίζει ότι «δεν έχει σημασία». «Έχει κουραστεί ο κόσμος με όλα τα πολιτικά κόμματα λόγω της αναντιστοιχίας μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων» σημειώνει προσθέτοντας πως σε μία τέτοια περίπτωση «Το ΟΛΟΝ δεν είναι θα είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών». Ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει ότι λαός θέλει να πειστεί ότι υπάρχει εναλλακτική για να πετύχει ένα πολιτικό εγχείρημα. « το ΜΕΡΑ25 είναι κάτι ευρύτερο. Είμαστε μία σύμπραξη από πολλούς πολιτικούς χώρους. Δεν έχουμε πρόβλημα να συνεργαστούμε με τον οποιονδήποτε εφόσον συμφωνήσουμε στο τι πρέπει να γίνει ώστε να ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να είναι μινιμαλιστικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό» σημειώνει.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το πότε προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, επισημαίνει «Θεωρώ ότι ο Τσίπρας θέλει να τις κάνει Οκτώβριο-Νοέμβριο εκμεταλλευόμενος το παραμύθι εξόδου από τα μνημόνια. Πολλές εκλογικές μάχες έχουν κερδηθεί με παραμύθια. Έχει παραγγείλει σίγουρα κάποιες κρυφές δημοσκοπήσεις και αν δει ότι  έχει μία διαφορά της τάξης του 5-6% τότε θα τις κάνει».

Στην ερώτηση αν η έξοδος από τα μνημόνια είναι καθαρή ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει «Το ερώτημα και μόνο καταδεικνύει την άγνοια ΤΗΣ υπαρξιακής απειλή ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΔΟΣ. Πρόκειται για συμφωνία μονιμοποίησης της μνημονιακής Ελλάδας, καμία έξοδος δεν υπάρχει». «Πώς θα εκλάβει ένας σοβαρός επενδυτής αυτή την συμφωνία;» διερωτάται τονίζοντας «ΤΟ 4ο ΕΙΝΑΙ το χειρότερο μνημόνιο από όλα. Πρόκειται για ευκολίες πληρωμών μέχρι το 2030 με αντάλλαγμα την επιβάρυνση του ΗΔΗ μη βιώσιμου/μη αναδιαρθρωμένου χρέους. Είναι έγκλημα στην λογική και στην χώρα. Αν κάποιος θέλει να το ονομάσει έξοδο με γεια του, με χαρά του. Ο Γκέμπελς θα ήταν περήφανος για αυτόν».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο