Τομέας Μεταφορών και Υποδομών: Να σταματήσουν οι κυβερνώντες να προωθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών, να στηρίξουν τους εργαζόμενους στα ΤΑΧΙ, να προστατέψουν τους επιβάτες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Σεπ, 2022

Η παγκόσμια διαμαρτυρία του κλάδου των ταξί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Gare du Nord στις Βρυξέλλες, αναδεικνύει άριστα τον όρο «Τεχνοφεουδαρχία», τον οποίο το ΜέΡΑ25 χρησιμοποιεί από την πρώτη στιγμή, για να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις την εκμετάλλευση των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο από τις πολυεθνικές.

Οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών, τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών, η ακύρωση της σύστασης 2022/C62/01 που προωθεί την απελευθέρωση της δημόσιας υπηρεσίας ταξί και η αποτύπωση με σαφήνεια της διάκρισης μεταξύ της δημόσιας υπηρεσίας ταξί και άλλων προσφορών αμειβόμενης μεταφοράς επιβατών, η απαίτηση για άπλετο φως στο σκάνδαλο των «Uberfiles», και η επιβολή κυρώσεων και αποζημιώσεων σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από τις παράνομες δραστηριότητες, είναι στην ατζέντα των διαμαρτυρόμενων και πρέπει να είναι στην ατζέντα όλων των χωρών.

Είναι αναγκαίο να ξαναδούν από την αρχή οι κυβερνώντες της Ν.Δ. στην Ελλάδα, αυτό που το ΜέΡΑ 25 υπερασπίζεται μεταξύ άλλων για τις επιβατικές μεταφορές.

Και ποιο είναι αυτό;

Να σταματήσουν να προωθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών, να στηρίξουν τους εργαζόμενους στα ΤΑΧΙ, να προστατέψουν τους επιβάτες που τα χρησιμοποιούν και να προχωρήσουν στην εξυγίανση του στόλου των ταξί που πρέπει να πορεύεται στο μέλλον με λύσεις φιλικές και σεβόμενες το περιβάλλον παρέχοντας υπηρεσίες αντάξιες μιας πολιτισμένης χώρας,

Ο ανεξέλεγκτος αυτοματισμός της εργασίας και η Τεχνοφεουδαρχία είναι εδώ και απειλούν το εργασιακό μέλλον όλων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο