Να αφήσει η κυβέρνηση την επικοινωνιακή διαχείριση και να εντείνει την προσπάθεια για να τελειώσει ο εφιάλτης που βιώνει η φύση και οι πολίτες της χώρας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Αυγ, 2021

Με τα πύρινα μέτωπα να συνεχίζουν για πολλοστή μέρα την καταστροφική επέλασή τους στη Βόρεια Εύβοια και την Ηλεία, οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει για την αποτελεσματικότητα της διαχείρισής της εξαϋλώνονται μπροστά σε πολλαπλές καταγγελίες από κατοίκους ότι αφέθηκαν αβοήθητοι, με τα ήδη πενιχρά πυροσβεστικά μέσα να είναι σε πολλές περιπτώσεις άφαντα για πολύτιμες μέρες και ώρες.

Πρώτη προτεραιότητα αυτές τις ώρες είναι να ενταθεί η προσπάθεια με όλα τα μέσα, εναέρια και επίγεια, για να τελειώσει ο εφιάλτης που βιώνει η φύση και οι πολίτες της χώρας. Στη συνέχεια να ξεκινήσει η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και η ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας σε χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό και υποδομές.

Η κλιματική κατάρρευση δυστυχώς είναι εδώ και πέρα από τις παγκόσμιες πολιτικές ανατροπής της χρειάζονται και εγχώριες πολιτικές θωράκισης έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να ξηλωθεί όλο το σύστημα της «Μητσοτάκης Α.Ε.», αυτή η υπηρεσία εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων και καταλήστευσης, φτωχοποίησης και εγκατάλειψης του κοινωνικού συνόλου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο