Χρηματοδότηση συνταξιοδοτικού και παρέμβαση στις μισθολογικές ανισότητες των δύο φύλων. Δύο πολιτικές από την Ισπανία.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Ιούλ, 2018

Στο ΜέΡΑ25 δεν έχουμε προκαταλήψεις αναφορικά με την αναγνώριση ακόμα και υιοθέτηση πολιτικών που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή τη φορά μας κέντρισαν την προσοχή δύο μέτρα που εισήγαγε η νέα ισπανική κυβέρνηση υπό τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ: η πρώτη έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού μέσω της εισαγωγής ενός καινοτόμου φόρου στις τράπεζες και η άλλη με την παροχή φορολογικών κινήτρων με στόχο τη μείωση των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα και στους δύο αυτούς τομείς και παρακολουθούμε τα δύο αυτά μέτρα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πρώτο λοιπόν αφορά στη χρηματοδότηση των συντάξεων. Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει έναν ειδικό φόρο στις τράπεζες, τα έσοδα από τον οποίο θα χρηματοδοτούν αποκλειστικά τις συντάξεις.

Το δεύτερο μέτρο όπως είπαμε αφορά στην προσπάθεια να μειωθούν οι μισθολογικές ανισότητες ανδρών και γυναικών στις επιχειρήσεις καθώς και να προωθηθούν περισσότερες γυναίκες σε διοικητικές θέσεις. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει φορολογικά κίνητρα – μείωση φόρων – σε επιχειρήσεις που θα προωθούσαν πολιτικές που θα υλοποιούσαν τους προαναφερθέντες στόχους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο