Οι πόροι τελειώνουν, το κλίμα αλλάζει, εμείς τι κάνουμε;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μαρ, 2019

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τα πορίσματα της συμμαχίας των 49 ευρωπαϊκών οργανώσεων «Ευρώπη χωρίς κάρβουνο».

Οι ενεργειακοί ορυκτοί πόροι συντέλεσαν στην μεγάλη παγκόσμια καταστροφή του περιβάλλοντος, με εμβληματικό αποτέλεσμα το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Η συνεχής τους χρήση μας έφτασε στο στάδιο της εξάντλησης τους, έτσι εκτός από ρυπογόνοι δεν αποτελούν πλέον και σοβαρό οικονομικό πόρο, με αποτέλεσμα οι περιοχές που ζούσαν από αυτούς, όπως η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη να αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας.

Η Πράσινη Μετάβαση της ελληνικής κοινωνίας είναι απαραίτητος όρος πλέον για την επιβίωση της και την οικονομική της επάρκεια.

Παρότι υπάρχει θετική κατεύθυνση για προσπάθεια ομαλής μετάβασης στις περιοχές,  που θα πληγούν οικονομικά, τα χρήματα του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης δεν φτάνουν, προφανώς λόγω του δάκτυλου της συνεχιζόμενης χρεοδουλοπαροικίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πως μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την Πράσινη Μετάβαση της ελληνικής κοινωνίας, όταν δια των υπουργών Σταθάκη και Φάμελλου υπογράφει την περιβαλλοντική έγκριση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κρήτη;

Το ΜέΡΑ25 στο πρόγραμμα του απαιτεί να γραφούν τίτλοι τέλους στην εκμετάλλευση των ορυκτών καυσίμων στην Ελλάδα και να γίνει στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με σεβασμό στο περιβάλλον.

Tομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο