Μπορεί το περιεχόμενο να υπερκεράσει τη μορφή;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Μαρ, 2019

Ω, μα αν είναι δυνατόν να πολιτικολογεί αυτή!”.

Ο λόγος για την Πάμελα Άντερσον. Η Πάμελα Άντερσον υπήρξε sex symbol της γενιάς της, δεν το αρνείται. Έγινε γνωστή λόγω του φυσικού της κάλλους και της συνειδητής επιλογής της να κεφαλαιοποιήσει πάνω σε αυτό, ούτε αυτό αρνείται.

Ας μη μακρυγορούμε όμως, το ερώτημα είναι: μπορεί μια γυναίκα που έχει υπάρξει sex symbol να πολιτικολογεί; Η άρθρωση πολιτικού λόγου επιφυλάσσεται μόνο για κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων; Άραγε η συμμετοχή στα πολιτικο-κοινωνικά δρώμενα, η δημοκρατία δηλαδή και οι διεργασίες της, επιδέχονται εξαιρέσεων και αποκλεισμών;

Εμείς δηλώνουμε απερίφραστα πως στη δημοκρατία δεν χωρά κανενός είδους αποκλεισμός αλλιώς τότε μιλάμε για στρεβλή δημοκρατία, ελιτίστικη, και…ολιγαρχική, για τους λίγους εκλεκτούς, που αποκλείει όσες και όσους θεωρεί πως δεν έχουν το δικαίωμα να αρθρώνουν πολιτικό λόγο. Όταν δε ο αποκλεισμός αυτός γίνεται με πρόφαση την υπερβολική σεξουαλικότητα (αλήθεια, ποιος το αποφασίζει αυτό;) τότε πρόκειται καθαρά για καταπίεση πατριαρχικού χαρακτήρα. Πόσους άντρες μπορείτε να ονομάσετε στους οποίους έχει ασκηθεί κριτική για υπερβολική αρρενωπότητα;

Η πορεία της Πάμελα Άντερσον αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα ατομικής εξέλιξης: μια γυναίκα που απέκτησε παγκόσμια φήμη και αναγνωρισιμότητα, χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί αυτή της την αναγνωρισιμότητα για να αναδείξει ευρύτερα κοινωνικο-πολιτικά θέματα, πέρα και πάνω από τον εαυτό της, όπως το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα που εξελίσσεται στη Βενεζουέλα (sic), την ανάγκη για οργανωμένη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, την προστασία των αδυνάτων, τον παγκόσμιο συνασπισμό των δημοκρατών κατά της ανόδου των πιο σκοτεινών, μισανθρωπικών δυνάμεων, την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων αλλά και του έργου του πανευρωπαϊκού μας κινήματος DiEM25.

Για εμάς είναι τιμή να έχουμε στο πλευρό μας την Πάμελα, όχι μόνο στο κόμμα ή στο κίνημα, αλλά στον αγώνα τον καλό που δίνουμε κι εμείς για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, κοινωνική απελευθέρωση και βιώσιμη ευημερία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Προχωράμε!

Ομάδα Γυναικών ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο