Καταδικάζουμε την επίθεση στο Ρωσικό Προξενείο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Μαρ, 2019

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο Ρωσικό Προξενείο, στην οδό Τζαβέλα στο Χαλάνδρι, από την οποία ευτυχώς δεν προκλήθηκε τραυματισμός αλλά μόνο υλικές ζημιές, σε φυλάκιο έξω από το Προξενείο που φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία.

Μεμονωμένες επιθέσεις όπως αυτή δεν εντείνουν τον κοινωνικό και ταξικό αγώνα. Το μόνο που κατορθώνουν, όταν δεν υπάρχουν τραυματισμοί όπως ευτυχώς και αυτή τη φορά, είναι να δίνουν άλλοθι στο κράτος να περάσει στην πιο σκληρή και άγρια καταστολή. Δεν εμπνέουν και δεν δυναμώνουν τα κινήματα, παρεκτός ίσως κάποιον οπαδών της λεγόμενης επαναστικής γυμναστικής. Βρίσκονται δε εκτός της τακτικής και της στρατηγικής των δημοκρατών που απαρτίζουν το ΜέΡΑ25.

Η μάχη εναντίον αντιδραστικών, σεξιστικών και ομοφοβικών μεταμοντέρνων μιμητών του Μουσολίνι όπως ο Πούτιν στη Ρωσία, ο Ορμπάν στην Ουγγαρία κ.ά., δίνεται καθημερινά απο όλες και όλους μας στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στις οικογένειες, μέσω της αλληλεγγύης και των αγώνων μας στα κοινωνικά κινημάτα από τα κάτω, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το DiEM25.

Τομέας Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο