Η Αλβανική κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί στους κανόνες δικαίου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Μαρ, 2019

Η Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας δέχεται την επίθεση της Αλβανικής πολιτείας, θύμα των μεγαλόπνοων σχεδίων τουριστικής ανάπτυξης της γειτονικής χώρας. Η πατρογονική γη των Ελλήνων στην εθνότητα πολιτών της Αλβανίας βρίσκεται στα νότια παράλια της χώρας, αποτελώντας το “φιλέτο” γης που η αλβανική κυβέρνηση επιχειρεί σε πρώτη φάση να δημεύσει και κατόπιν ιδιωτικοποιήσει, πουλώντας ουσιαστικά τα νότια παράλια της Αλβανίας σε πολυεθνικούς ξενοδοχειακούς/τουριστικούς ομίλους.

Το ΜέΡΑ25 τονίζει πως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας καταπατούνται βάναυσα, περιουσίες υφαρπάζονται, ενώ το μεσοπρόθεσμο αποτέλεσμα αυτού του “μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης” μέσω της ληστείας, θα είναι η ερήμωση της περιοχής από τον εθνικά ελληνικό πληθυσμό, μιας και θα έχει απομείνει χωρίς γη και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που θα είναι φιλικό μόνο για τους τουρίστες.

Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα όργανα της ΕΕ οφείλουν να λάβουν κάθε μέτρο στα πλαίσια των διεθνών συμβάσεων και των ανθρωπίνων δικαιώματων για την αναστροφή αυτής της δυνητικά καταστροφικής για την ελληνική μειονότητα, εξέλιξης.

Τομέας Εξωτερικών ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο