«Το ΜέΡΑ25 θα σταματήσει την ερημοποίηση της χώρας», Γιάνης Βαρουφάκης – Άγιοι Ανάργυροι, 27 Μαρτίου 2019

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μαρ, 2019

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Γ΄ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων στην πλατεία Ανάκασας ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε το σύνθημα του αγώνα για μια νικηφόρα πορεία προς τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, όπως ακριβώς σηματοδότησε η «Ευρωπαϊκή Ανοιξη» απο τις Βρυξέλλες με την παρουσίαση των ευρωβουλευτών του DiEM25 σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και όπως χαρακτηριστικά είπε «ποτέ ξανά δεν θα είμαστε μόνοι μας και ποτέ ξανά τόσο λίγοι δεν θα κοροϊδέψουν τόσο πολύ και τόσους πολλούς. Το ΜέΡΑ25 θα σταματήσει την ερημοποίηση της χώρας. Θα σταματησουμε την λιτότητα για να φέρουμε την ανάπτυξη».

Η ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα υπογράμμισε ότι «ιστορικά οι πολιτικές της σκληρής λιτότητας και της ακραίας φτωχοποίησης του λαού, οδηγούν στην άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού» γι αυτό και οι πολίτες στις κρίσιμες εκλογές που έρχονται πρέπει να στηρίξουν το ΜέΡΑ25 με αποφασιστικότητα. Να περάσουν το μήνυμα «πόρτα – πόρτα» σε όλους τους ενεργούς και ανήσυχους πολίτες και να διαβάσουν με προσοχή το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τον αέναο κύκλο των μνημονίων και τις τραγικές συνέπειες τους» είπε από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Σωτήρης Παπαδέλος.

«Μένουμε ανυπάκουοι και αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των πολιτικών που μας έφεραν εδώ» τόνισε η επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής Ελευθερία Κατσούλη.

Ο Γιάννης Δρόσος, γέννημα-θρέμμα των Αγίων Αναργύρων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25, υπογράμμισε οτι «όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης διαπραγματευόταν σκληρά με την Ευρώπη κάποιοι άλλοι συνθηκολογούσαν πίσω από την πλάτη του».

Για να συμπληρώσει η ευρωβουλευτής και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα οτι «μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Αλίμονο αν δεν άλλαζαν. Είμαστε όλοι μαζί και εμεις δεν θα κάνουμε πίσω, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχουμε και πρέπει να το κάνουμε για εμάς και τα παιδιά μας».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αφού εξήγησε το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις των πολιτών σε μια δημιουργική συζήτηση – όπως γίνεται πάντα σε κάθε εκδήλωση του ΜέΡΑ25 – σημείωσε οτι «πάντοτε το χρέος είναι η δικαιολογία που δίνουν οι ισχυροί για να επιβάλλουν την λιτότητα. Γι αυτό και εμείς θα το πολεμήσουμε με όλα τα πρόσφορα μέσα» εξηγώντας στους πολίτες αναλυτικά,πως θα γίνει αυτό, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση φόρου.

«Ο Γερμανός πρέσβης μου είχε πει ότι ένιωσε μεγάλη αναστάτωση όταν είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 2.30 το πρωί στο ξενοδοχείο έξω από το δωμάτιο του Ντέκλαν Κοστέλο, του τελευταίου υπαλληλίσκου της τρόικας,να ξεροστολιάζει για να τον δει για λίγα λεπτά να του μιλήσει! Και αυτός ο άνθρωπος θα επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα;» αναρωτήθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Οταν ρωτήθηκε από έναν πολίτη κατα πόσο είναι εφικτό να σταματήσει το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας που μας επέβαλαν, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι εαν ζούσε σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου και του έλεγαν ότι θα μας πετάξουν από το ευρώ εαν μειώσει τον ΦΠΑ και σταματήσει την προπληρωμή φόρου για τους επιχειρηματίες είναι σίγουρο οτι θα τους έλεγε: κάντε μου τη χάρη να το κάνετε, για να γελάσουμε όλοι μαζί.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι «κάποια στιγμή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός προπαγάνδας της κυβέρνησης και η παρέα του που με θεωρούσαν δεξιό, ήρθε και μου είπε πως μόνο πάνω από το πτώμα μου θα υπογράψεις μνημόνιο και δείτε τι κατέληξαν να κάνουν και μάλιστα να το…ευχαριστιούνται. Έφτασαν ακόμη και τον Λυκαβηττό να τον παραχωρήσουν στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση.Το πλήρες ξεπούλημα στο όνομα της ριζοσπαστικής Αριστερας»!

Οταν ρωτήθηκε για το μείζον θέμα του δημογραφικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε ότι «δεν μπορούν να μιλάνε για το δημογραφικό οι Τσίπρας και Μητσοτάκης την ώρα που με την αποδοχή των μνημονιακών πολιτικών στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό και ερημώνουν την χώρα μας. Το πατριωτικό πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 δίνει λύση οριστική σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα μας»

Και σε άλλη ερώτηση απάντησε: «Ο Μαρξ δεν είχε πει ελληνάρες ενωθείτε, ούτε γερμαναράδες ενωθείτε. Είχε πει εργάτες των λαών ενωθείτε! Για αυτό εμείς στην Ευρωπαϊκή Άνοιξη ενωνόμαστε με όλους τους πολίτες που μαστίζονται από την κρίση και την αδιέξοδη λιτότητα στην Ευρώπη. Η ομορφιά είναι στον διαρκή αγώνα για να ξανακάνουμε την Ευρώπη το κοινό μας σπίτι».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο