Η ένοχη σιωπή της ΝΔ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Φεβ, 2019

Για άλλη μια φορά, δυστυχώς, η ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι είναι ένα φίδι που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους, τους αδύναμους. Αναφερόμαστε στην υπόθεση του στελέχους της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για κατά σύρροην ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων αγοριών στη Μολδαβία με ποινή χρηματικό πρόστιμο και 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Δεν θα αποφύγουμε τη σύγκριση με την υπόθεση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού για να βιοποριστεί ως καθαρίστρια…

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η σιωπή της ΝΔ που όχι μόνο δεν έκοψε όλες τις γέφυρες με τον Νίκο Γεωργιάδη, αλλά μέχρι πρότινος μιλούσε για λασπολογία, υπερασπιζόμενη τον συνδαιτημόνα του ηγετικού κύκλου του κόμματος. Βέβαια, η ΝΔ ως γνήσιο νεοφιλελεύθερο κόμμα, δείχνει να ασπάζεται την νεοφιλελεύθερη λογική πως τα πάντα, αλλά τα πάντα, δύνανται να καταστούν αντικείμενο αγοραπωλησίας, δικαιολογώντας ακόμα και το trafficking ανηλίκων, το οποίο εκμεταλλεύθηκε το στέλεχός της. Ταυτόχρονα, παρατηρούμε πως σιωπή επικρατεί και στα συστημικά ΜΜΕ, αυτά που σκούζουν για το παραμικρό όταν έχει να κάνει με αντιπάλους της τρόικας εσωτερικού κι εξωτερικού.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως είναι τραγικό για τη χώρα και την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας μας η ένοχη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ για ένα τόσο φλέγον ζήτημα, καλώντας τη ΝΔ έστω και τώρα να διαχωρίσει πλήρως τη θέση της από το στέλεχός της.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο