Υπουργός καταστροφής της Δημόσιας Υγείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Μαρ, 2024

Ο υπουργός που πριν από περίπου 10 χρόνια διαμαρτυρόταν ότι του παίρνει την δόξα το ΔΝΤ για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τις απολύσεις υγειονομικών και τις περικοπές δαπανών στη Δημόσια Υγεία, είναι ο ίδιος υπουργός Υγείας που σήμερα έρχεται να ολοκληρώσει το έργο της περαιτέρω διάλυσης του ΕΣΥ, της εξαθλίωσης των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Το όνομα αυτού Άδωνις Γεωργιάδης.

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία και ο ίδιος ο υπουργός χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρακτική ως «νόμιμο φακελάκι». Σε αυτά τα δημόσια νοσοκομεία που υπάρχει ουρά αναμονής για μια επίσκεψη εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, η κυβέρνηση προχωρά στην προβληματική και άδικη πρακτική να χρεώνει τους πολίτες με επιπλέον κόστος αν θέλουν να εξυπηρετηθούν. Τι λέει δηλαδή η κυβέρνηση στους πολίτες: Ότι έγκαιρη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας θα έχουν όσοι έχουν λεφτά. Είτε για να πάνε σε μια ιδιωτική μονάδα υγείας, είτε για να πληρώσουν το απογευματινό χειρουργείο. Οι υπόλοιποι…ας κάνουν το σταυρό τους.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στάθηκε όρθιο στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας, τότε που οι ιδιωτικές κλινικές αισχροκερδούσαν για μια ΜΕΘ, με τις πλάτες της κυβέρνησης. Το προσωπικό του ΕΣΥ, που χρόνια τώρα, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση από το κράτος, βάζει πλάτη με απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς μέσα, φροντίζει με αυταπάρνηση να καλύψει τα κενά της πολιτείας. Σήμερα έρχεται η κυβέρνηση να μετατρέψει τους πραγματικούς ήρωες γιατρούς του ΕΣΥ σε εμπόρους και την υγεία σε εμπόρευμα, αφού τους ωθεί στο να αναλάβουν περισσότερα απογευματινά χειρουργεία για να συμπληρώσουν τους πενιχρούς μισθούς τους.

Ως ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε την απόφαση για απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα το μόνο που θέλει είναι την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Χρειάζεται εδώ και τώρα ανατροπή αυτής της πολιτικής και πραγματική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας. Μόνο με σοβαρή αύξηση της χρηματοδότησης στο ΕΣΥ και ενίσχυση με προσωπικό και πόρους, μπορούμε στην πράξη να έχουμε μια πραγματικά δημόσια υγεία για όλες και όλους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο