Υπουργείο Μεταφορών: Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι ανεκπαίδευτο και πλήττει τη διεθνή εικόνα της χώρας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Νοέ, 2021

Στο άρθρο 7 της σημερινής τροπολογίας 1121 στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η Μητσοτάκης Α.Ε. προβαίνει σε μια απρόσμενη -για την ίδια- παραδοχή: το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και πλήττει τη διεθνή εικόνα της χώρας!

Συγκεκριμένα, η εν λόγω τροπολογία διευρύνει την προβλεπόμενη δυνατότητα ανάθεσης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) του έργου της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας αερομεταφορών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις security, υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρέχει η Ελληνική Αστυνομία σε όσα αεροδρόμια παραμένουν υπό κρατική διοίκηση και υπό την ευθύνη της ΥΠΑ.

Ο λόγος για αυτή την πρόβλεψη αναφέρεται με απόλυτη σαφήνεια στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, αποτελώντας μια κυνική μαρτυρία: η ανάθεση από την ΥΠΑ του έργου της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας σε ιδιωτικές εταιρείες “θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη των ελέγχων ασφαλείας στους κρατικούς αερολιμένες με το προβλεπόμενο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα ανωτέρω, θα ωφελήσουν τη διεθνή εικόνα της χώρας σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας από έκνομες ενέργειες”.

Φαίνεται ότι η Μητσοτάκης Α.Ε. έχει συναίσθηση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ΕΛ.ΑΣ., λέγοντάς μας ουσιαστικά ότι για όλους εμάς, τους κατοίκους αυτής της χώρας, μια χαρά είναι η επικίνδυνα ανεκπαίδευτη ΕΛ.ΑΣ., όχι όμως και για τους τουρίστες!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο