Υπόθεση Ζακ: Στεκόμαστε αλληλέγγυα σε όλα τα θύματα που αδικούνται από τις αποφάσεις της Μη Δικαιοσύνης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2023

Ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο και καταδικάστηκε πρωτόδικα με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης τον Μάιο του 2022. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη αναίρεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη Χορταριά, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί ενώ έμεινε μόνο δύο μήνες στη φυλακή. Ο αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος που καταδικάστηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων σε 6,5 χρόνια, έλαβε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο. Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook έκανε απειλητική ανάρτηση η οποία στη συνέχεια στάλθηκε με SMS από άγνωστο αριθμό στην Ε., θύμα του καταδικασθέντος αστυνομικού. Ταυτόχρονα το ίδιο απειλητικό μήνυμα εκτός από την Ε. αφορά και την Χ., επίσης θύμα του αστυνομικού.

Τα δύο αυτά γεγονότα που έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες, έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η δικαιοσύνη δεν είναι τόσο αμερόληπτη όσο υποστηρίζουν οι λειτουργοί της και κυβερνητικοί. Παραμένει ξεκάθαρο πως τα θύματα όταν καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους κακοποιητές τους και βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν την κακοποίηση που έχουν δεχθεί, δεν τους παρέχεται καμία προστασία από την Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου.

Κυβέρνηση και δικαιοσύνη επιλέγουν να αγνοούν τις συνεχείς εκκλήσεις των θυμάτων της έμφυλης βίας για τα απολύτως απαραίτητα μέτρα προστασίας τους. Οι δικαστικοί παράγοντες επανειλημμένα αρνούνται να αποδώσουν δικαιοσύνη στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ και Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 δηλώνουμε τον πολιτικό μας θυμό για την επιλογή της Δικαιοσύνης να αφήνει απροστάτευτα τα θύματα και να αποφυλακίζει δολοφόνους. Ζητάμε το δικαστικό σύστημα να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις κατηγορίες των κατηγορουμένων και να μην ασκεί τα καθήκοντά της επιλεκτικά, αποφυλακίζοντας δολοφόνους, κακοποιητές και μαστρωπούς. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των θυμάτων και επιζώντων κακοποίησης και έμφυλης βίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα σε όλα τα θύματα, επιζώσες και επιζώντες που αδικούνται από τις αποφάσεις της Μη Δικαιοσύνης. Δεν ζητάμε ούτε εκδικητική τιμωρία, ούτε ειδική μεταχείριση. Απαιτούμε η Δικαιοσύνη να τελέσει το λειτούργημα της και να δικαιώσει τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο