Γιάνης Βαρουφάκης: “Η ολιγαρχική καταστολή είναι ο αρωγός της βίας και της ανομίας”

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Νοέ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

 

Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όλα όσα κάνει κατατείνουν στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ότι προσπαθεί δήθεν να συμμαζέψει την κατάσταση στη χώρα. Ας δούμε κατά πόσον τα άρθρα του νομοσχέδιού για τον Ποινικό Κώδικα στο σύνολό τους επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Ας τα προβάλουμε κιόλας πάνω στην οθόνη της πραγματικότητας εκεί έξω – εκεί που τα λόγια της Κυβέρνησης γίνονται πράξη με τον ιδιαίτερο δικό της τρόπο.

Πράγματι σε μια ευνομούμενη, δίκαιη χώρα, η βία είναι ανεπίτρεπτη. Η ανομία είναι ανεπίτρεπτη. Σε μια χώρα όμως όπου η ανομία είναι στην εξουσία με την πιο παρασιτική ολιγαρχία, η βία είναι, δυστυχώς, αναπόφευκτη. Εμείς στο ΜέΡΑ25 απορρίπτουμε τη βία και την ανομία. Απορρίπτουμε τη βία και την ανομία επειδή, όπως είχε πει ο Γκάντι, ακόμα κι όταν δείχνει να φέρνει κάτι καλό αυτό το καλό είναι πρόσκαιρο ενώ το κακό που κάνει είναι μόνιμο. Καταδικάζουμε όμως ακόμα πιο έντονα τη χειρότερη μορφή βίας: την φτώχεια και την καταδίκη να ζει κανείς αναξιοπρεπώς. Μια κατάσταση που στη χώρα μας, στη Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς έχει επιβληθεί στους πολλούς από τους πολύ ολίγους.

Αν φανταστούμε για μια στιγμή έναν εχθρό της κοινωνικής ειρήνης που πασχίζει να καλλιεργήσει τη διχόνοια, την αίσθηση της αδικίας που φέρνει το θυμό που είναι προάγγελος της βίας, τι θα έκανε αυτός ο εχθρός της κοινωνικής συνοχής σε αυτή τη χώρα;  Μήπως θα έδινε 50 δις μετρητά στους τραπεζίτες και άλλα 55 δις σε IOUs; Ή ακόμα περισσότερο θα τους έδινε και μετά ασυλία – όπως κάνει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης αναφορικά με την απιστία για τους τραπεζίτες; Ενώ ταυτόχρονα νομοθετούνται ποινές φυλάκισης 3 ετών για όποιους ρίχνουν τρικάκια διαμαρτυρόμενοι σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες (ΔΕΗ κλπ) και δημιουργούνται “ιδιώνυμα” εγκλήματα για όποιους διαμαρτύρονται στα συμβολαιογραφία όπου πλειστηριάζονται τα σπίτια από το βουνό των κόκκινων δανείων των πολίτων, τα οποία παράλληλα πωλούνται στα αρπαχτικά ταμεία.

Στην ίδια αυτή χώρα, αυτός που θα προσπαθούσε να διαταράξει τον κοινωνικό ιστό θα “κακουργηματοποιούσε” την δωροδοκία του απλού υπαλλήλου, ενώ παράλληλα θα άφηνε στο απυρόβλητο τις αμαρτίες των καρτέλ των εργολάβων που φυσικά πηγαίνουν χέρι χέρι μαζί με το καρτέλ των προαναφερθεισών τραπεζών.

Βέβαια το νομοσχέδιο αυτό πέρα από το ότι πυροδοτεί την κοινωνική ειρήνη, γεννάει κι άλλα “οξύμωρα σχήματα”. Όπως το ότι παραμένει φερ’ ειπείν πλημμέλημα η κατοχή Καλάσνικοφ ενώ η κατοχή μπουκαλιού νερού ή μπύρας με βενζίνη, κακουργηματοποιείται.

Φανταστείτε λοιπόν αυτόν τον πανούργο τύραννο που πασχίζει να καλλιεργήσει την εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα και την βαθειά ανομία, πόσο πρόσφορο έδαφος θα έβρισκε με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Μιας Κυβέρνησης που μόλις χθες δίωκε διαμαρτυρόμενους πολίτες – μεταξύ των οποίων ο Τομέαρχης Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25, Γιάννης Χαραλαμπάκης – για το περαιτέρω ξεπούλημα του Λιμανιού στην Cosco. Μιας Κυβέρνησης που τα όργανα της εισβάλουν σε νυχτερινό κέντρο όπου διασκεδάζουν νέα παιδιά και τους καθίζει επί μία ώρα γονυπετείς δήθεν για να εξακριβώσει τα στοιχεία τους. Μιας Κυβέρνησης της οποίας τα έργα και οι μέρες έχουν τραγικά συμβάντα σαν το προχθεσινό στην ΑΣΟΕΕ με όμηρους φοιτητές και πάνοπλους αστυνομικούς να εισβάλουν μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και να κάνουν αθρόα χρήση χημικών εναντίων τους. Αυτή η πολιτική που εναντιώνει νέους έναντι νέων (φοιτητές και αστυνομικούς) ενώ παράλληλα τους εξαθλιώνει αμφότερους, αυτή είναι η πολιτική η οποία και με το σημερινό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης επισφραγίζεται.

Αυτήν την πολιτική βέβαια του πανούργου τυράννου που εναντίωνεται στον κοινωνικό ιστό η παρούσα Κυβέρνηση δεν χρειάζεται να την φανταστεί, διότι πολύ απλά την εφαρμόζει.

Η Κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ.Χρυσοχοϊδη, που με ασέβεια απέναντι στην οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μιλάει για “νέο Γρηγορόπουλο”, αμφισβητεί ότι επρόκειτο για φόνο χωρίς αφορμή και λόγο από όργανο του κράτους. “Συγχαρητήρια” λοιπόν στον κ.Χρυσοχοϊδη και την Κυβέρνηση, είναι “εξαιρετική” η προσπάθεια της μεγιστοποίησης της πιθανότητας βίας πριν μάλιστα από την επέτειο της 17 Νοέμβρη. Κάνει πραγματικά ό,τι μπορεί να επιβεβαιώσετε αυτά που λέει το ΜέΡΑ25 από την πρώτη μέρα στη Βουλή: Ότι ο κ.Χρυσοχοϊδης είναι ακατάλληλος. Διότι ποιός θα προστατεύσει τον πολίτη από τον συγκεκριμένο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη που με τα όσα είχε κάνει με τις οροθετικές γυναίκες θα έπρεπε να διώκεται και όχι να υπουργοποιείται;

Η παρασιτική ολιγαρχία λοιπόν εφαρμόζει πλήρως έναν προωθημένο αυταρχισμό. Άλλο είναι η μηδενική ανοχή στη Βία, άλλο το να προκαλείς τη Βία για να ασκείς Βία ενισχύοντάς την στο όνομα της μηδενικής ανοχής στη Βία. Κάποτε λεγόταν και προβοκάτσια!

Η ευκαιρία για κοινωνική ειρήνη στα πανεπιστήμια μπορεί να επέλθει μόνο από την πανεπιστημιακή κοινότητα – με την βοήθεια όλων μας. Τα λουκέτα κι οι διμοιρίες των ΜΑΤ που στέλνει η Κυβέρνηση, την καθιστούν απλώς υπηρέτες αυτής της βίας.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ. Τέτοια είναι η απάντησή της Κυβέρνησης στα θέματα της βίας, της ανομίας, του πανεπιστημίου, των ναρκωτικών κλπ. Η καταστολή.

Η αλλαγή όμως δεν κυλά μόνη της πάνω στους τροχούς του αναπόφευκτου. Έρχεται μέσα από συνεχείς αγώνες κατά της ολιγαρχικής καταστολής – που είναι ο κύριος αρωγός της βίας και της ανομίας στη χώρα μας, αλλά και σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο