Βάσεις εισαγωγής: Να επιτρέψει η κ. Κεραμέως στους νέους/ες που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους να κυνηγήσουν το όνειρό τους για καλύτερη ζωή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Ιούλ, 2021

Σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) πλέον, που τόσο βάναυσα εισήγαγε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας και η κ. Κεραμέως, αποκλείοντας από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πάνω από 25.000 υποψήφιους/ες.

Παράλληλα η φερόμενη ως Υπουργός της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα, οδηγεί σήμερα όσους/ες δεν εισαχθούν στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα διάφορα κολλέγια, ιδρύματα αμφίβολης ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής ποιότητας, τα οποία έναντι αδρών διδάκτρων ουσιαστικά θα «πωλήσουν» πτυχία στους/στις «εκτός των τειχών» νέους/ες , οι οποίοι/ες μετά θα διεκδικήσουν ισοτιμία επαγγελματικών δικαιωμάτων με αυτά των αποφοίτων των ΑΕΙ, σύμφωνα με το σχετικό νομοθέτημα του ΥΠΑΙΘ.

Αν στους παραπάνω λόγους προστεθεί η επιλογή της κ. Κεραμέως να θεσπίσει το συγκεκριμένο μέτρο εν μέσω της χρονιάς που μας πέρασε αιφνιδιάζοντας τους υποψήφιους και τις υποψήφιες που είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και δοκιμάζονταν από τα πρωτοφανή lockdown, τότε γίνεται απολύτως σαφές ότι το μέτρο θεσπίστηκε ως εκδούλευση στους Κολεγιάρχες αυξάνοντας το πελατολόγιο τους και πλήττοντας καίρια τους/τις μαθητές/τριες των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Αυτή η διάταξη πρέπει να αποσυρθεί χθές, και η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση να κάνουν το σωστό: να επιτρέψουν στους νέους και τις νέες που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις εξετάσεις να κυνηγήσουν το όνειρό τους για καλύτερη ζωή! Για το σκοπό αυτό άλλωστε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, το προηγούμενο διάστημα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο