Τομείς Αθλητισμού & Παιδείας: Τηλεδιάσκεψη ΠΕΝΕΛΦΑ-ΠΕΠΦΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Οκτ, 2020

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών και των τομεαρχών (κ. Κώστα Χουλιάρα και κ. Γεράσιμο Λυμπεράτο ) του τομέα Αθλητισμού και του τομέα Παιδείας του ΜέΡΑ25 αντίστοιχα, με προσκεκλημένους τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΛΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής) κ. Νικόλαο Τριπόδη και την Γραμματέα κ. Παλαιολόγου, τον Πρόεδρο της ΠΕΠΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) κ. Δημήτριο Γρηγοριάδη και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση κ Γεωργία Παυλοπούλου.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει οι Τομείς Αθλητισμού και Παιδείας του ΜέΡΑ25, με φορείς και ενώσεις , προκειμένου να ενημερωθούμε άμεσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάδειξη και επίλυσή τους.

Πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Ενημερωθήκαμε αναλυτικά από τους προσκεκλημένους των ενώσεων για την Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση, τα προβλήματα των Κ.Φ.Α ,όπως και τα αιτήματα τους. Ενδεικτικά η Φ.Α να ξεκινάει από την προσχολική εκπαίδευση, αύξηση των διδακτικών ωρών γυμναστικής για όλες τις τάξεις ,να ξαναλειτουργήσουν τα αθλητικά Σχολεία, να λειτουργήσει η Φυσική Αγωγή όπως πρέπει στα Ειδικά σχολεία, να υπάρχει επαρκής υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις, να υπάρξει επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς, να ξαναδημιουργηθούν τα Γραφεία Φ.Α., κ.α.
Ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους, για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής μας και την συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη , σε εξαιρετικά δημιουργικό και συνεργατικό κλίμα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο