Τομέας Πράσινης Μετάβασης: Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Οκτ, 2020

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια πρωτάκουστη είδηση. Εγκρίθηκε ποσό 3.000.000 ευρώ για τη στήριξη παραγωγών γουνοφόρων ζώων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού (17369/25/9/20).

Είναι εντυπωσιακά απίστευτο ότι η Κυβέρνηση διέθεσε ένα τέτοιο ποσό για τη στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας γούνας, ενώ σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει καταργηθεί η χρήση της.  Η βιομηχανία γούνας προκαλεί τραγική κακοποίηση στα ζώα και τεράστια ρύπανση στο περιβάλλον, γι’ αυτό και δεν είναι πια επικερδής. Πλέον ακόμα και οι εβδομάδες μόδας ανά τον πλανήτη προϋποθέτουν τη μη ύπαρξη γούνας στις επιδείξεις τους.

Στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω κορονοϊού, φαίνεται ότι βρίσκει χρήματα όταν πρόκειται για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρηματιών (που ούτως ή άλλως θα λάβουν την ενίσχυση που λαμβάνουν και τα άλλα επαγγέλματα που βρίσκονται υπό καθεστώς οικονομικής… διάλυσης).

Αν πράγματι η κυβέρνηση ενδιαφερόταν μακροπρόθεσμα να μην κλείσουν αυτές οι επιχειρήσεις και το προσωπικό τους, θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αλλάξουν το είδος της επιχείρησής τους σε κάτι φιλικό προς το περιβάλλον και τα ζώα.

Προς το παρόν όμως, η στάση της είναι προκλητική ως προς την παρούσα κατάσταση της δημόσιας υγείας, αλλά και ως προς την αδιαφορία της για το περιβάλλον και τα ζώα, δείχνοντας καθαρά ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει την εκλογική της βάση και όχι τη φύση και τα ζώα της χώρας μας.

Ο τομέας της Πράσινης Μετάβασης (στον οποίο ανήκει και ο τομέας των ζώων) του ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων και θα διακηρύττει πάντα πως τα ζώα είναι ισάξια και όχι κατώτερης κατηγορίας από τους ανθρώπους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο