Τομέας Πολιτισμού: Προσοχή, Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Ολιγάρχη!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Δεκ, 2021

Μετά από δύο χρόνια ανοιγοκλεισίματος στο θέαμα, η ντόπια Ολιγαρχία ξεστρατίζει από τα μπουζουκομάγαζα, το γκλίτερ, τα ποτά και τα ξενύχτια και στέλνει τους μπράβους της να παρέμβουν σε παράσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Τηλεπερσόνα στρατευμένη στο πλευρό Ολιγάρχη διέκοψε σατιρική θεατρική παράσταση με το επιχείρημα ότι σατίριζε το δικό της Ολιγάρχη κάνοντας τα στραβά μάτια στον άλλο, που μάλλον προσπαθούσε να καλύψει! Η αναφορά στο φανταστικό πλοίο Γκιαούρ-One δεν άρεσε, και η τηλεπερσόνα με τους -κατά την μαρτυρία παριστάμενων- μπράβους που την συνόδευαν πετάχτηκε στη σκηνή, ξεχνώντας ότι το κοινό που παρακολουθούσε την παράσταση είχε πληρώσει από το υστέρημά του για λίγη ώρα ελεύθερης σάτιρας!

Ο καλλιτέχνης δήλωσε : «Το χειρότερο που φοβάμαι είναι να μην σταματήσω να κάνω αυτό που αγαπώ».

Από την πρώτη δρασκελιά στη μνημονιακή Ελλάδα χρειάστηκε να ξεχάσουμε ό,τι αγαπάμε: τους δρόμους, τα σπίτια, τις παραλίες, τη δουλειά μας. Mε το έμπα της πανδημίας ξεχάσαμε την ελευθερία στις μετακινήσεις, τον έλεγχο, ακόμα και την κατοχή που έχουμε στο σώμα μας! Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε και την ελευθερία του λόγου, όχι μόνο όπως ψηφίστηκε από το νόμο περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, αλλά ακόμα και στις σκηνές των θεάτρων, εκεί όπου το κοινό μετριέται στα δάχτυλα των δυο χεριών.

Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι ότι οι θεατές πήραν θέση και υπερασπίστηκαν την ελευθερία έκφρασης του καλλιτέχνη. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς από πλευράς μας. Δεν θα επιτρέψουμε υποκινούμενους τραμπουκισμούς να βάλλουν ενάντια σε ό,τι με νύχια και με δόντια κρατάμε υγιές στον Πολιτισμό μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο