Τομέας Πολιτισμού: Δυναμικές κινητοποιήσεις στον χώρο του Πολιτισμού – Κανένα κομμάτι της ιστορίας μας στα χέρια ολιγάρχη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Απρ, 2022

Εγρήγορση και ανησυχία για όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα πέντε μεγάλα Κρατικά Αρχαιολογικά Μουσεία με τη μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ. Η κυβέρνηση διαμέσου του Υπουργείου Πολιτισμού προχωράει με σχέδιο νόμου, που είναι ήδη έτοιμο, στην αλλαγή του νομικού καθεστώτος πέντε μεγάλων Μουσείων της χώρας στο όνομα της ευελιξίας, της αυτοχρηματοδότησης και προπάντων της αγοράς, αφού η λειτουργία τους θα υπακούει σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Που -μεταξύ μας- πάει να πει : Θα περάσει στα χέρια των φίλων μαφιόζων του στενού περιβάλλοντος του διοικητή της Μητσοτάκης ΑΕ!

Με πρωτοφανές μίσος και εμπάθεια αιχμή του δόρατος και με τη συνέργεια της Λίνας Μενδώνη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθ’ όλη τη θητεία της έβαλε εναντίον του Πολιτισμού. Τώρα προχωράει στην αποκοπή των μεγάλων Μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, μετατρέποντάς τα σε ΝΠΔΔ με διορισμένα ΔΣ από φίλους -τροφοδότες και θεραπαινίδες της εξουσίας. Ταξικοί εχθροί της Μητσοτάκης ΑΕ είναι όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών και συνεργοί στα εγκλήματά τους οι άνθρωποι της «τάξης» των μαφιόζων, που εκπροσωπούν! Οι «άριστοι» του εγκλήματος!

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, ημέρα της 24ωρης Γενικής Απεργίας, οι δημοκράτες εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ θα συναντηθούν έξω από το Βυζαντινό Μουσείο στις 9.00 να διαδηλώσουν την απόφασή τους να μην παραδώσουν το Βυζαντινό Μουσείο στα νύχια των αρπακτικών της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και, στη συνέχεια, θα ενωθούν, όλες και όλοι, με την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Αμετακίνητη απόφαση των μαχόμενων δημοκρατών του Πολιτισμού είναι να συντονιστούν όλοι οι εργαζόμενοι όλων των Μουσείων και του ΥΠΠΟΑ με τους κλαδικούς συλλόγους και τον Ενιαίο Σύλλογο, για να σταθούν δυναμικά ενάντια στο καταστροφικό σχέδιο της Κυβέρνησης.
Το ΜέΡΑ25 θα κάνει σημαία του την προστασία του εθνικού πολιτισμικού πλούτου με κεντρικό σύνθημα «Κανένα κομμάτι της ιστορίας μας στα χέρια ολιγάρχη»!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο