Τομέας Περιβάλλοντος: Θύματα των πυρκαγιών είναι και τα ζώα!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Αυγ, 2021

Πολύς λόγος γίνεται από την κυβέρνηση για την επιτυχία της, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα θύματα από αυτές τις εφιαλτικές πυρκαγιές.

Η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού στις δηλώσεις του για τις πυρκαγιές, δεν αναφέρθηκε στο βαρύ τίμημα που πλήρωσαν και αυτή την φορά, με την ζωή τους τα ζώα, όπως δεν αναφέρθηκε σε καμία ιδιαίτερη μέριμνα για τα πυρόπληκτα ζώα. Θύματα των πυρκαγιών είναι και τα ζώα!

Η Μητσοτάκης ΑΕ «ξέχασε» τα ζώα ως άγρια ζωή, απαραίτητη για το οικοσύστημα, ως παραγωγικά ζώα αλλά και ως ζώα δεσποζόμενα και αδέσποτα. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα και έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε έναν κόσμο όπου όμως ο άνθρωπος καταστρέφει χωρίς αίσθημα ευθύνης και χωρίς ενοχές.

Η αντιμετώπιση στην χώρα μας απέναντι στα ζώα, ευτυχώς έχει αρχίσει να αλλάζει και στην κοινωνική συμπεριφορά και σε θεσμικό επίπεδο χάρη στις άοκνες προσπάθειες των φιλοζωϊκών οργανώσεων.

Στις τωρινές πυρκαγιές παρουσιάστηκαν φαινόμενα όμως, όπου ζώα εγκαταλείφθηκαν είτε από βαριά αμέλεια, είτε εντελώς συνειδητά τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να διασωθούν (πχ.αρνήθηκαν την μεταφορά τους). Καλούμαστε όλοι και όλες να επιμείνουμε στο να μην επικρατήσουν τέτοιες συμπεριφορές, καλούμαστε όλοι κα όλες στο να ενισχύσουμε την διάσωση των πυρόπληκτων ζώων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο