Τομέας Παιδείας: Για τις εκλογές στα σωματεία εκπαιδευτικών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Οκτ, 2020

Η υπουργική απόφαση Φ.350/51/139940/Ε3/14-10-2020 της Υπουργού Παιδείας που αφορά τη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια επιδιώκει να χτυπήσει τις συλλογικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών.

Ο Τομέας Παιδείας του ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης, με σκοπό να βαθύνει και να ισχυροποιήσει την επίθεση της στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, αφού το Υπουργείο Εργασίας διαρρέει έντεχνα στον Τύπο, ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία με το 50+1% του συνόλου των μελών.

Στόχος είναι η ενίσχυση της ατομικότητας, η ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι η δια ζώσης άμεση επαφή με συναδέλφους και ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων πριν την λήψη αποφάσεων εκπροσώπησης. Οι δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που η συγκεκριμένη συγκυρία επιφέρει, δικαιολογεί μεν διαδικασίες εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει σε μόνιμη βάση τις διά ζώσης συλλογικές διαδικασίες. Ακριβώς αυτό δηλαδή που επιχειρείται από την κυβέρνηση με αφορμή αυτή τη συγκυρία. Και βέβαια ηλεκτρονική ψηφοφορία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διεξάγεται χωρίς να έχει προηγηθεί συνέλευση του Σώματος με ηλεκτρονικό τρόπο, στην οποία να γίνουν τοποθετήσεις και συζήτηση, όπως θα γινόταν διά ζώσης υπό κανονικές συνθήκες.

Το ΜέΡΑ25 υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι με τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν σε καθημερινή βάση, μέσα στο υποβαθμισμένο υγειονομικά περιβάλλον των σχολείων μας, κρατούν ολοζώντανο το ελληνικό σχολείο, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους μαθητές και τις οικογένειές τους!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο