Τομέας Παιδείας: Επανασύσταση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με ταυτόχρονη σύσταση εσωτερικής υπηρεσίας περιφρούρησής του

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Νοέ, 2020

Είναι προφανές ότι η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου που εισήγαγε διά νόμου η Νέα Δημοκρατία, μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, δεν βοήθησε διόλου στην αποτροπή περιστατικών όπως τα απαράδεκτα εξευτελιστικά συμβάντα στο γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ, τα οποία ο Τομέας Παιδείας του ΜέΡΑ25 καταδικάζει.

Αποδεικνύεται λοιπόν με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, ότι η κατάργηση του Ασύλου εξυπηρετούσε απλά επικοινωνιακά την “ικανοποίηση” των συντηρητικών ψηφοφόρων της κυβέρνησης. Σήμερα είναι άλλη μία ευκαιρία κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε και να αντιδράσουμε όλοι μαζί: πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της εκπαίδευσης και κοινωνία ότι τα περιστατικά σαν αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου και ότι η βία και η καταστολή γεννούν μόνο επιθετικότητα και τυφλή βία.

Το ΜέΡΑ25 πιστεύει ότι πρέπει να επανασυσταθεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο και ταυτόχρονα τα ΑΕΙ να συστήσουν εσωτερική υπηρεσία περιφρούρησής του, η οποία να αναφέρεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα του κάθε Ιδρύματος. Έτσι μόνο θα προστατευθεί ουσιαστικά η ελευθερία στα ΑΕΙ, από τους ίδιους τους ανθρώπους τους.”

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο