Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη, θα συνεχίζουμε ως το τέλος μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη στην Zackie!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Απρ, 2022

Η δίκη του Ζακ καθυστέρησε τριάμισι χρόνια για να αρχίσει, και από την πρώτη στιγμή έγινε τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης, της δολοφονίας του, ακόμη και προσπάθεια ενοχοποίησης του ίδιου του Ζακ.

Στην σημερινή δίκη ο Εισαγγελέας της Έδρας πήρε τον λόγο, υποστηρίζοντας πως με όσα έχουν καταγραφεί από την δικογραφία για τον θάνατο του Ζακ, όσα έχουν προκύψει από την διαδικασία και τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, των μαρτύρων, καθώς και του βιντεοληπτικού υλικού, υποστήριξε για τους κατηγορούμενους Δημόπουλο και Χορταριά, την κατηγορία, για «αξιόποινη πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία». Ενώ για τους κατηγορούμενους αστυνομικούς, ο Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, καθώς όπως ανέφερε «δεν τέλεσαν την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης».

Μπορεί στην σημερινή δίκη, ο Εισαγγελέας να έκανε την αυτονόητη αναγνώριση πως ο Ζακ είναι το θύμα, κάτι που τριάμισι χρόνια τώρα βλέπουμε συνεχώς να αμφισβητείται και να αμαυρώνεται η μνήμη του. Όμως η πρόταση απαλλαγής των κατηγοριών από τους αστυνομικούς και η υπάρχουσα κατηγορία για «αξιόποινη πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία» και όχι για «ανθρωποκτονία» είναι απαράδεκτες.

Η απόδοση κατηγοριών στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δολοφονία του Ζακ, είναι πολύ σημαντική τόσος για την απόδοση δικαιοσύνης για τον Ζακ και την οικογένεια του, όσο και για την κατάδειξη των ενεργειών της Ελληνικής Αστυνομίας όπου προπηλακίζει κατά εξακολούθηση, αλλά και δολοφονεί αθώους πολίτες χωρίς να τιμωρείτε και να λογοδοτεί πουθενά.

Ο Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, μαζί με άλλες συλλογικότητες ζητάμε να μην υπάρξει απόσυρση των κατηγοριών των αστυνομικών που σκοτώσανε τον Ζακ, καθώς επίσης ζητάμε και την αλλαγή των κατηγοριών από «αξιόποινη πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία» σε «ανθρωποκτονία».

Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη, θα συνεχίζουμε ως το τέλος μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη στην Zackie!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο