Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης για την 12χρονη και τη μητέρα της

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Ιαν, 2023

Οι εξελίξεις και τα γεγονότα είναι συνεχή, ενώ το 12χρονο παιδί όχι μόνο δεν προστατεύθηκε, αντιθέτως εκτέθηκε με την συμμετοχή της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας που αφήσανε να διαρρεύσει η κατάθεση της και με τα συστημικά ΜΜΕ όπου ήταν στημένα ανενόχλητα έξω από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένεια της.

Σύμφωνα με καταγγελίες της δικηγόρου της οικογένειας η 12χρονη μέχρι και σήμερα δεν λαμβάνει την εκπαίδευση που χρειάζεται, ενώ οι παρακολουθήσεις της σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το σπίτι της ξεκίνησαν μόλις το τελευταίο διάστημα. Οι οικογένειες συγγενών και ο πατέρας που έχουν αναλάβει τα παιδιά δεν έχουν κάποιο σταθερό εισόδημα με αποτέλεσμα να χρειάζονται κάποια μόνιμη οικονομική στήριξη, γιατί μολονότι η οικογένεια έχει μπει σε πρόγραμμα ενίσχυσης από κρατικούς φορείς, το μόνο που λαμβάνει είναι μερικά πακέτα ρύζι, φακές και λάδι για έναν μήνα.

Επιπρόσθετα η Κυβέρνηση που δηλώνει πως έχει πάρει μέτρα για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και βιασμού, αντί να προστατεύσει την 12χρονη όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει, εξέθεσε την 12χρονη και την οικογένεια της βγάζοντας στην φόρα τα προσωπικά δεδομένα, αυτήν την φορά μέσω της Υφυπουργού της Δόμνας Μηχαηλίδου, όπου από το βήμα της Βουλής απατώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη προχώρησε στην αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων τόσο της 12χρονης όσο και της οικογένειας της.

Ως Τομέας  Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 στεκόμαστε δίπλα στη 12χρονη, θύμα παιδεραστίας και μαστροπείας και την οικογένειά της. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει  άμεσα μέτρα πρόνοιας για τα θύματα, όπως δομές φιλοξενίας και Κέντρα Ψυχικής Υγείας σε όλη την επικράτεια. Απαιτούμε να προχωρήσει στην άμεση προστασία της 12χρονης και οικογένειας της.
Στηρίζουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες την συγκέντρωση συμπαράστασης στην οικογένεια της 12χρονης, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00 στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 και στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην μητέρα για το αίτημα αποφυλάκισης της, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι, στο σταθμό του μετρό Κορυδαλλό στις φυλακές Κορυδαλλού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο