Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των αστυνομικών τμημάτων – κολαστηρίων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Οκτ, 2022

Εν μέσω αποκαλύψεων σχετικά με την φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού, μία υπόθεση με τους φερόμενους ως θύτες να παρουσιάζονται σαν θιασώτες του τρίπτυχου πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, έρχεται στο φως μία νέα καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, με φερόμενους ως βιαστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, επιβεβαιωμένη πλέον και από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα δε με τα τελευταία στοιχεία οι αστυνομικοί προχώρησαν σε βιντεοσκόπηση της βίαιης πράξης τους ενώ προκάλεσαν και περαιτέρω τραυματισμούς στην επιζωσα. Η καταγγελία αυτή για το “αμαρτωλό” ΑΤ Ομονοίας αναδεικνύει για άλλη μια φορά την “εκπαίδευση” των σωμάτων “προστασίας” του πολίτη και έρχεται να επισφραγίσει την πλήρη σήψη του συστήματος και των θεσμών πού το συντηρούν.

Το συγκεκριμένο ΑΤ μαζί με άλλα “αμαρτωλά” ΑΤ όπως πχ της ακρόπολης, των Εξαρχείων κ.α. , είναι συνδεδεμένα με ουκ ολίγες καταγγελίες για βασανιστήρια ακόμα και κάποιες “αυτοκτονίες” κάτω από ομιχλώδεις συνθήκες κυρίως σε βάρος ευάλωτων ομάδων, μεταναστών/-ριων και ανθρώπων που στερούνται εκπροσώπησης και δημόσιου βήματος. Καταγγελίες που θάβονται, εξαφανίζονται και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις “αντιμετωπίζονται” με το πιο σύντομο ανέκδοτο αυτής της χώρας, τις ΕΔΕ, πού ουσιαστικά αφήνουν στο απυρόβλητο όλα τα αστυνομικά όργανα.

Έτσι τα κολαστήρια αυτά καλά κρατούν.
Είναι τρομακτικό αυτό που βλέπουμε δεκαετίες τώρα να αναπαράγεται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία αλλά και το δικαστικό σύστημα. Αυτό το ελεύθερο που δίνουν στους αστυνομικούς να βασανίζουν, να παρενοχλούν ακόμη και να σκοτώνουν. Είτε μιλάμε για καθημερινές παρενοχλήσεις στον δρόμο ενάντια σε θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα είτε για περιπτώσεις κρατικών δολοφονιών όπως του Ζακ (της Ζακι) , του Φύσσα, του Σαμπάνη, του Μάγγου, του Γρηγορόπουλου ή της περίφημης “ζαρντινιέρας” , της Νέας Σμύρνης η αίσθηση ατιμωρησίας είναι καταφανής. Η δολοφονική επίθεση δε από τις αστυνομικές δυνάμεις, στην σημερινή πορεία στον Κολωνό ενάντια στο κύκλωμα παιδοβιαστων, πάγια δολοφονική τακτική της ΕΛ.ΑΣ. και σε άλλες φεμινιστικές πορείες στο πρόσφατο παρελθόν, είναι ενδεικτική της σήψης , του μισογυνισμου και των εμφυλων διακρίσεων του υπάρχοντος πατριαρχικού κατεστημένου.

Ως τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας σε κάθε θύμα και σε κάθε επιζωσα καθώς και τον αποτροπιασμό μας απέναντι σε κάθε κακοποιητη, βιαστή, βασανιστή. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να προστατέψει όλα τα θύματα και τις επιζωσες , καθώς και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για πρόληψη τέτοιων περιστατικών. Ζητάμε επίσης την άμεση τιμωρία των κακοποιητων, βασανιστών, βιαστων . Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο