Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Το φιάσκο του EastMed και η κατρακύλα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιαν, 2022

Η επισημοποίηση της αποτυχίας του υποτιθέμενου ενεργειακού αγωγού EastMed από τις ΗΠΑ απλώς επιβεβαίωσε τα μασημένα λόγια Ισραηλινών κι Αιγύπτιων αξιωματούχων για την δήθεν μη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Προφάσεις περιβαλλοντικές με γεωπολιτική υστεροβουλία…

Επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση του ΜέΡΑ25 για τον παρωχημένο ενεργειακό χαρακτήρα του EastMed μπροστά στο φάσμα της πράσινης ενέργειας, οι Αμερικανοί κι οι Ισραηλινοί το στρίβουν οικολογικά για να κρύψουν την αναξιοπιστία τους: τις παράλληλες διαπραγματεύσεις τους με την Τουρκία, δεχόμενοι ότι χωρίς ενεργειακή ασφάλεια δεν υπάρχει ενεργειακή συνεργασία.

Όπως κι οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις της προηγούμενης δεκαετίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «τα έδωσε όλα» στο Τελ Αβίβ και την Ουάσινγκτον για τον EastMed για να εισπράξει άρνηση κι αφερεγγυότητα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διπλωματικής μονομέρειας του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Δένδια στην Αν. Μεσόγειο.

Το Μαξίμου ακόμη δεν κατάλαβε ότι το μόνο που κερδίζει με το να είναι ενδοτικός και προβλέψιμος σύμμαχος των αποικιοκρατών χάνει την αξιοπιστία της η Ελλάδα και τίθενται σε κίνδυνο τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανακόψουν την κατρακύλα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο