Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Το χαμένο στοίχημα της Ελλάδας στην Ουκρανία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Οκτ, 2022

Η πρόσφατη περιπετειώδης επίσκεψη του Ν. Δένδια στο Κίεβο επιβεβαίωσε την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαδραματίσει η Ελλάδα εποικοδομητικό ρόλο στην ειρήνευση της Ουκρανίας. Η μονομερής ελληνική εξωτερική πολιτική στο Ουκρανικό στοιχειώνεται από τις δουλικές εμμονές του κ. Μητσοτάκη και του κ Δένδια προς τις ΗΠΑ, και σε βάρος των λαού της Ουκρανίας, λησμονώντας τους Έλληνες της Μαριούπολης, το τόσο σημαντικό κεφάλαιο ελληνικής πολιτιστικής διπλωματίας σε επίπεδο κοινωνίας των πολιτών.

Η αποτυχία της κυβέρνησης να τηρήσει στοιχειωδώς πολιτική ίσων αποστάσεων προς τους εμπολέμους συνεπάγεται την αποτυχία της Ελλάδας να εφαρμόσει στην Ουκρανία την πολιτική κυρίαρχης ουδετερότητας στο γεωπολιτικό παιχνίδι Δύσης κι Ανατολής στην Ευρασία.

Συνέπεια αυτής της αποτυχίας είναι η απώλεια του κύρους της Ελλάδας για τους εμπολέμους στην Ουκρανία, απώλεια κύρους η οποία αντικατοπτρίζεται στην ανικανότητα της Μητσοτάκης ΑΕ να αναλάβει η Ελλάδα διαμεσολαβητικό ρόλο στον ουκρανικό πόλεμο, παρά την πολιτιστική εγγύτητα της Ελλάδας και με τους δύο εμπολέμους. Αυτόν τον ρόλο έχουν …γενναιόδωρα παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης κι ο κ. Δένδιας στην γειτονική Τουρκία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο