Τομέας Εργασίας και ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25: Καταγγέλλουμε τη φίμωση του συνδικαλιστικού λόγου και την τρομοκράτηση που ασκείται σε εργαζόμενους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Νοέ, 2021

Η διοίκηση της ΟΣΥ να ακυρώσει τη ποινή αργίας στον επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης Ανεξάρτητης Παρέμβασης ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ,  Απόστολο Κασιμέρη.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΣΥ έκρινε στις 7.6.2021 ότι η αναδημοσίευση άρθρων, ειδήσεων, γεγονότων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και επέβαλε ποινή αργίας 5 ημέρων στον Α. Κασιμέρη γιατί αναδημοσίευσε άρθρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».

Το άρθρο με την υπογραφή της δημοσιογράφου Μαρίας Λιλιοπούλου αναφερόταν ότι μετά από επανέλεγχο της λίστας κατάταξης υποψηφίων προς διορισμό που εστάλη από ΟΣΥ στον ΑΣΕΠ , έδειχνε ότι εξήντα ένα (61) υποψήφιοι άλλαξαν πίνακα κατάταξης και σειρά επιλογής, αριθμός αρκετά μεγάλος που αλλοίωνε σημαντικά το διαγωνισμό αφήνοντας «σκιές» σχετικά με τον τρόπο που η ΟΣΥ προχωρούσε στην επιλογή υποψηφίων.

Ο ίδιος ο Α. Κασιμέρης σε αναφορά του προς την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφοράς Ελλάδας ΟΣΜΕ στις 12/11/21 αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ και Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ

Η κριτική και οι καταγγελίες της παράταξης «Ανεξάρτητη Παρέμβαση», λόγω της σοβαρότητας τους, συχνά δημοσιεύονται από μερίδα των ΜΜΕ και χρησιμοποιούνται στο κοινοβουλευτικό έργο από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι κάτι υπερβολικά δυσάρεστο στην κυβέρνηση η οποία όπως έδειξε πρόσφατα με το γεγονός της ολλανδής δημοσιογράφου δεν ανέχεται καμία διαφορετική άποψη και έλεγχο.

Κάτω από το δόγμα της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των πάντων, έχει ξεκινήσει και η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών .

Ως ΜέΡΑ25

  • θα στεκόμαστε πάντα αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας μέσω της παρεμπόδισης του συνδικαλιστικού έργου.
  • Θα καταγγέλλουμε οποιαδήποτε περίπτωση φίμωσης και τρομοκρατίας εντός και εκτός των εργασιακών χώρων.
  • Καλούμε την διοίκηση της ΟΣΥ να ακυρώσει τη ποινή αργίας στον Απόστολο Κασιμέρη.

ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25

Τομέας Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο