Τομέας Δικαιοσύνης: Κάτω τα χέρια από το συνάδελφό μας GÜNAY DAĞ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Φεβ, 2023

Η σκευωρία στοχοποίησής του από το καθεστώς Ερντογάν δεν θα περάσει.

Στην Τουρκία το καθεστώς Ερντογάν εντείνει την καταστολή όχι μόνο κατά των αντιπάλων του, αλλά και κατά των δικηγόρων.

Στην Τουρκία οι Δικηγόροι γίνονται στόχος επιθέσεων λόγω των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, αντιμετωπίζοντας πιέσεις, απαγορεύσεις, παράνομους και αυθαίρετους περιορισμούς.

Στο κλίμα αυτό εντάσσεται η συμπερίληψη δικηγόρων στον παράνομο “κατάλογο καταζητούμενων τρομοκρατών”.

Ένας από αυτούς είναι και ο συνάδελφός μας δικηγόρος Günay Dağ, μέλος του Διεθνούς Τμήματος του Νομικού Γραφείου του Λαού, ο οποίος έχοντας αιτηθεί πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζει σήμερα στην Αθήνα και ο οποίος προστέθηκε στον κατάλογο που δημοσίευσε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο μήνα.

Εναντίον του συναδέλφου μας Günay Dağ και των Τούρκων πελατών του, οι οποίοι βρίσκονται εδώ ως αιτούντες πολιτικό άσυλο, εξυφαίνεται σκευωρία με αβάσιμους ισχυρισμούς, ενώ το τουρκικό κράτος τους παρακολουθεί και παρενοχλεί συνεχώς.
Με τον Günay Dağ και τους συντρόφους του έχουμε βρεθεί μαζί στο δρόμο και στους αγώνες για Δικαιοσύνη, κοινωνική απελευθέρωση και τη φιλία μεταξύ των Λαών .

Καλούμε όλες και όλους στη συνέντευξη τύπου στις 9 Φεβρουαρίου 2023 στις 2.00 μ.μ στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, για να εκφράσουμε τη στήριξη και την Αλληλεγγύη μας στο Günay Dağ και τους συντρόφους του.

Θα είμαστε εκεί για να δηλώσουμε ότι η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση θα είναι από κοινού υπεύθυνες για τις όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί να υποστούν ο συνάδελφός μας Günay Dağ, ο οποίος εβρισκόμενος υπό το καθεστώς του αιτούντος διεθνούς πολιτικού ασύλου, βρίσκεται υπό τη νομική προστασία του ελληνικού κράτους όπως και οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία.

Δεν θα επιτρέψουμε τη σκευωρία της στοχοποίησης.

Κάτω τα χέρια από το Günay Dağ και τους συντρόφους του.

Η παράνομη παρακολούθηση, η παρενόχληση του τουρκικού κράτους και η συνενοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν θα περάσουν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο