Τομέας Δικαιωμάτων: Στηρίζουμε τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Πέμπτη 21/7, 7μμ, Σύνταγμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Ιούλ, 2022

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου, δηλαδή συμπληρώνει τις 59 ημέρες σήμερα, και όπως έχει γνωστοποιήσει δε θα εγκαταλείψει τον αγώνα του, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του. Μαζί με αυτόν, συνεχίζουμε και εμείς να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του.

Ο απεργός πείνας έχει χάσει περισσότερο από το 25% του σωματικού βάρους του και αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία του. Ο αναρχικός κρατούμενος παρότι έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του και μπορεί -όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος- να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του υφ’ όρους ελευθερίας, βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης και ειδικής εκδικητικής μεταχείρισης από την πολιτεία και το κράτος, αφού για αυτόν δεν εφαρμόζεται το γράμμα του νόμου.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη και ζητάμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εκδικητική συμπεριφορά του Κράτους απέναντι στον κρατούμενο, πριν να είναι αργά.

Καλούμε όλες και όλους, αύριο, Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 7:00μ.μ. στο Σύνταγμα, στην ημέρα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ενώνουμε τις φωνές μας, με αυτές/ούς που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου.

Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

Να σταματήσει η εκδικητική μεταχείριση του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο