Τομέας Δικαιωμάτων: Κάλεσμα στήριξης και αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη – Πέμπτη 14/7, 7μμ, Σύνταγμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιούλ, 2022

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/5, διεκδικώντας την εφαρμογή του νόμου όπως προβλέπεται για όλους τους κρατούμενους. Η κατάσταση της υγείας του αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμο και πιθανώς σε μη αναστρέψιμο σημείο.

Η αίτηση του για υφ’ όρον απόλυση απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι έχει τελέσει βαρύτατα εγκλήματα και ότι υπάρχει πιθανότητα επανάληψης τους. Όπως φαίνεται στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαηλίδη εφαρμόζεται ένα καθεστώς εξαίρεσης από την αστική δικαιοσύνη, αφού μετά από 8,5 χρόνια εγκλεισμού δεν είναι αρκετά για τον σωφρονισμό του κρατούμενου, παρότι το προβλέπει ο νόμος και του δίνεται η δυνατότητα.

Η Κυβέρνηση με την στάση της μας γνωστοποιεί πως -όπως και στις περιπτώσεις Κουφοντίνα, Δημάκη, Ρωμανού- οι αστικοί νόμοι και η δικαιοσύνη δεν ισχύουν για όλους ισότιμα, λειτουργώντας εκδικητικά για όσες και όσους βρίσκονται στον αναρχικό ή αντιεξουσιαστικό χώρο ποινικοποιώντας επί της ουσίας απόψεις και ιδέες. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μας θυμίζει καθεστώτα όπως του Ερντογάν στην Τουρκία και του Ορμπάν στην Ουγγαρία.

Δεν θα επιτρέψουμε η Κυβέρνηση να μαυρίσει αυτή τη σελίδα του πολιτισμού μας και να μας επιστρέψει αιώνες πίσω. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας κρατούμενος στη χώρα μας.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές και αυτούς που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 καλούμε όλες και όλους, να βρεθούν μαζικά, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 7:00μ.μ. στο Σύνταγμα, στην ημέρα αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο