Το ζήτημα δεν είναι ο ένοικος στο Μαξίμου, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Μαρ, 2023

Σύμφωνα με το προσωποκεντρικό, αποπροσανατολιστικό αφήγημα των μνημονιακών κομμάτων: «για τη διαχείριση των εξαθλιωμένων συρμών υπεύθυνος είναι ο σταθμάρχης και για τη διακυβέρνηση της πτωχευμένης Ελλάδας ο πρωθυπουργός». Με αυτή τη ρητορική και πολιτική ακροβασία, αποφεύγεται κάθε συζήτηση επί της ουσίας, για τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές τους που μας έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού.

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι ποιος θα είναι ο ένοικος στο Μαξίμου στις 22 Μαΐου, αλλά οι πολιτικές που θα εφαρμόζει από εκεί. Θα καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και ο Ηρακλής; Θα μειωθούν οι φόροι και θα αυξηθούν οι μισθοί; Θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ; Θα ξαναγίνει επιτέλους η χώρας μας βιώσιμη;

Προφανώς και δεν τίθεται κανένα από αυτά τα θέματα, τη στιγμή που για να εκλεγούν οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουν διαπιστευτήρια στα μεγάλα συμφέροντα, εντός και εκτός της χώρας, τα οποία υπηρετούν. Γνωρίζουν όλοι τους πολύ καλά ότι όποιος και αν αναλάβει τη πρωθυπουργία της χώρας, σε μια μνημονιακή κυβέρνηση το επόμενο μνημόνιο θα είναι μονόδρομος.

Απλώς λοιπόν, διαγκωνίζονται για το ποιος θα το εφαρμόσει, με το ένα ή το άλλο δήθεν πρόσημο.

Αν δεν υπάρξει ρήξη με αυτά τα συμφέροντα και τους πολιτικούς που καταδυναστεύουν την χώρα, δε θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό. Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη δεν θα πάρει μέρος σε καμία κυνική και ανώφελη μετεκλογική συζήτηση μοιρασιάς υπουργείων, που δεν είναι σε καμία περίπτωση το ζητούμενο για την κοινωνία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο