Το ξεβράκωμα της κατασταλτικής πολιτικής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Δεκ, 2019

Από την αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είχαμε αναρωτηθεί για ποιο λόγο προετοιμαζόταν τέτοια κατασταλτική θωράκιση του κράτους απέναντι στους ίδιους τους πολίτες αυτού του κράτους. Τα νομοσχέδια που έρχονται προς όφελος της ολιγαρχίας και εις βάρος βασικών δικαιωμάτων του λαού, μας έδωσαν την απάντηση. Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι κι αυτή, έχει επιλέξει συνειδητά να έλθει σε ρήξη με την πλειοψηφία του λαού αντί να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία της παρασιτικής ολιγαρχίας.

Μεθοδικά και στοχευμένα, η Κυβέρνηση «έλυσε τα χέρια της Αστυνομίας» όχι απέναντι στην εγκληματικότητα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της μεγάλης κλίμακας εγκληματικότητας, αλλά απέναντι σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, φοιτητές, ανήλικες κοπέλες, και όποιον έχει απλά την ατυχία να περνάει έστω και φευγαλέα από συγκεκριμένη περιοχή των Αθηνών που χρησιμοποιείται σαν μπαμπούλας επικοινωνιακού αντιπερισπασμού στο καταιγιστικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ολική άλωση του «κράτους-λάφυρου».

Αυτή όμως η επιλογή είναι επικίνδυνη για όλους. Τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας πληθαίνουν συνεχώς και πλέον αγγίζουν τα όρια της εκτροπής. Οι καταγγελίες των πολιτών αποδεικνύονται πλέον και με φωτογραφικά ντοκουμέντα. Ο εξευτελισμός των προσαχθέντων ακόμα και μπροστά στους φωτορεπόρτερ μας ανησυχεί για το τι συμβαίνει εκεί όπου δεν υπάρχουν κάμερες. Αν ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η δημιουργία εμφυλιοπολεμικών συνθηκών, τότε πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα, αυστηρά και πειστικά αυτά τα περιστατικά.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καμία κατανόηση και καμία ανοχή γι αυτά που βλέπουμε, γι αυτά που ζούμε.

Η νεοσυσταθείσα επιτροπή διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας υπό τον κύριο Αλιβιζάτο πρέπει να παράγει ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα ή να αυτοκαταργηθεί ως θεσμικό φύλο συκής.

-Ο κύριος Χρυσοχοίδης να φερθεί επιτέλους ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και όχι ως σερίφης στην Άγρια Δύση, αλλιώς να παραιτηθεί.

Και ο Πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης να αντιληφθεί ότι η πολιτική ευθύνη για αυτή την αντιδημοκρατική κατρακύλα βαραίνει πλέον τον ίδιο προσωπικά.

Το ΜέΡΑ25 δεν θα αφήσει κανέναν υπεύθυνο σε χλωρό κλαρί. Αν οι κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες έχουν μάτια παντού, εμείς έχουμε περισσότερα: όλων των πολιτών που θέλουν να ζούνε σε μια πραγματική Δημοκρατία.

Φωτογραφίες: Εurokinissi

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο