Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων δείχνει πως το μόνο «ανθρώπινο λάθος» στα Τέμπη ήταν οι μνημονιακές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιούν, 2023

Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για τα Τέμπη καταρρίπτει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το αφήγημα της Κυβέρνησης της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη περί «ατομικής ευθύνης», «ανθρώπινου λάθους» και του «διαβολικού σταθμάρχη» που δήθεν ευθυνόταν εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τα περιβόητα συστήματα τηλεδιοίκησης και ασφάλειας, τοπικά και μη, δεν βρίσκονταν σε λειτουργία όπως ισχυριζόταν η τότε Κυβέρνηση στήνοντας κιόλας τηλεοπτικά σόου, ενώ θα μπορούσαν σίγουρα να αποτρέψουν την σύγκρουση -ακόμα και με την ύπαρξη «ανθρώπινου λάθους»- που οδήγησε στην απώλεια 57 συνανθρώπων μας, κυρίως νέων.

Και μπορεί ήδη η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δια μέσω του κ. Γεραπετρίτη να προσέφυγε στην προσφιλή της τακτική περί «απορρήτου» -αυτή τη φορά της δικογραφίας-, οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως και με το πόρισμα επιβεβαιώνεται η εγκληματική πολιτική της εκποίησης, του ξεπουλήματος, των ιδιωτικοποιήσεων και της υποβάθμισης του ελληνικού σιδηροδρόμου από τις ελληνικές μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, δεσμευόμαστε να μην τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί», μέσα και έξω από την Βουλή, μέχρι να λογοδοτήσουν οι πραγματικά, πολιτικά και ποινικά υπεύθυνοι για το τραγικό αυτό έγκλημα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο