Το πλιάτσικο της μικρής και μεσαίας περιουσίας το επίδικο της 12ης αξιολόγησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Οκτ, 2021

Χθες Πέμπτη ολοκληρώθηκε η 12η Αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από την ΤΡΟΙΚΑ, στα πλαίσια της λεγόμενης «ενισχυμένης επιτήρησης», καθώς ως γνωστόν –όλοι το λένε άλλωστε, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ– η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια.

Η ΤΡΟΙΚΑ λοιπόν, αφού ανέπτυξε τις ισχυρές αμφιβολίες της για την προβολή των δημοσιονομικών μεγεθών της κυβέρνησης για το έτος 2022 –αμφιβολίες που δυνητικά σημαίνουν εντολή για περαιτέρω περικοπή κοινωνικών παροχών (βλ. συντάξεις και πρόνοια)– προχώρησε σε έντονες παρατηρήσεις στο θέμα που καίει την ολιγαρχία περισσότερο: το πλιάτσικο της μικρής και μεσαίας περιουσίας των ελλήνων πολιτών.

Η ΤΡΟΙΚΑ στάθηκε ιδιαίτερα στις καθυστερήσεις αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού της ΝΔ. Πανικόβλητη η Μητσοτάκης Α.Ε., έσπευσε να απολογηθεί στους επικυρίαρχους δανειστές. Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης έδωσε διαπιστευτήρια στην ΤΡΟΙΚΑ, λέγοντας πως με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή γίνεται ευκολότερη και ταχύτερη η διαδικασία πλειστηριασμών ακινήτων, συμπληρώνοντας ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκίνησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου έπειτα από μακρά περίοδο «παγώματος» λόγω της πανδημίας και έως τα τέλη Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ρευστοποιήσεις 5.424 ακινήτων.

Θυμίζουμε πως Κόκκινα Δάνεια – Τιτλοποιήσεις αυτών και Πλειστηριασμοί, αποτελούν τον πυρήνα του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ» των €12δισ (προσεχώς + €11δισ) εγγυήσεων του Δημοσίου προς τα αρπακτικά funds, για τις οποίες εγγυήσεις αρνήθηκε να απαντήσει ο Υπ. Οικονομικών Σταϊκούρας στον Γιάνη Βαρουφάκη, για το εάν θα εγγραφούν ή όχι στο Δημόσιο Χρέος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο