Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των πολιτών και των συλλογικοτήτων που αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών

Δραστηριότητα
09 Ιούν, 2021

Το ΜέΡΑ25 βρέθηκε σήμερα έξω από Συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας στο πλευρό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την συμβολαιογράφο που διεξάγει πλειστηριασμό σπιτιού ηλικιωμένου άπορου να ζητήσει από την τράπεζα την αναστολή του. Η ίδια απάντησε πως δεν προτίθεται καν να πάρει τηλέφωνο την τράπεζα για ενημερώσει για την κατάσταση.

Πρόκειται για μία οφειλή ύψους 37.000 ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει σε πλειστηριασμό την ιδιοκτησία του συμπολίτη μας με αναπηρία.

Στη συνέχεια η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 κινήθηκαν προς τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα παρουσία και της Βουλεύτριας Α’ Ανατολικής Αττικής του κόμματος Μαρίας Απατζίδη και προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων της τράπεζας.

Η Τράπεζα ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος στον χώρο ώστε να υποβληθεί αίτημα αναστολής του πλειστηριασμού.

Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και των συλλογικοτήτων που αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών και θα στηρίζει έξω από συμβολαιογραφία και τράπεζες τον αγώνα τους, γιατί εμείς εννοούσαμε και συνεχίζουμε να εννοούμε το σύνθημα: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» σε αντίθεση με αυτούς που ποινικοποίησαν ακόμα και τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο