Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά της απαξίωσης του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιαν, 2022

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργού Υγείας, κυρίου Πλεύρη δείχνει όχι μόνο την αδιαλλαξία της αλλά και την αφερεγγυότητά της.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει και η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της όχι μόνο δεν πραγματοποίησε την δέσμευσή του για διαχωρισμό των εμβολιαστικών κέντρων από τα Νοσοκομεία αλλά αποφάσισε την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο. Παρόλο που παραπλανητικά άφησε να εννοηθεί στους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους ότι δεν θα προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, τελικά επιβάλλει την αναστολή των εφημεριών και των απογευματινών ιατρείων ενώ προσθέτει ακόμη 6 εμβολιαστικές γραμμές στις τέσσερις υπάρχουσες, χωρίς βέβαια καμία δέσμευση για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Είναι προφανές ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών για δωρεάν δημόσια περίθαλψη αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού τομέα των μεγαλοκλινικαρχών όπου θα αναγκαστούν να απευθυνθούν οι ασθενείς του παραπάνω νοσοκομείου.

Το ΜέΡΑ25 είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του προσωπικού και καλούμε όλες και όλους σε συμπαράσταση τόσο στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης όσο και στις κινητοποιήσεις και στο κάλεσμα των ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ αύριο, 13/01/22 στις 17:00 στο Υπουργείο Υγείας.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και απαιτούμε:

  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού (κάλυψη των θέσεων των οργανογραμμάτων)
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,
  • Πανελλήνιο Δίκτυο Κέντρων Δωρεάν Διαγνωστικών Τεστ της Covid 19
  • Πανελλήνιο δίκτυο εμβολιαστικών Κέντρων, εκτός Νοσοκομείων
  • Επαναλειτουργία των κλειστών Νοσοκομειων
  • Απομάκρυνση των εργολάβων από τα Νοσοκομεία

Διότι η δωρεάν δημόσια υγεία είναι για όλες και για όλους!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο