Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 συγχαίρουν το μέλος της Προοδευτικής Διεθνούς Γκάμπριελ Μπόριτς και τον λαό της Χιλής για την ιστορική τους νίκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Δεκ, 2021

Οι πολίτες της Χιλής έγραψαν ιστορία επιλέγοντας την ελπίδα και τη δημοκρατία, από τον φόβο και την σκιά του δικτάτορα Πινοσέτ.

Συγχαίρουμε τον συνοδοιπόρο μας και μέλος της Προοδευτικής Διεθνούς Γκάμπριελ Μπόριτς, που γίνεται ο νεότερος Πρόεδρος στην ιστορία της Χιλής και ο οποίος έτρεξε μια σπουδαία εκστρατεία ενώνοντας πολίτες από όλη τη χώρα ενάντια στην ακροδεξιά και τους συστημικούς υποστηρικτές της.

Μόλις 2 χρόνια αφού ξεσηκώθηκε ο λαός της Χιλής και διαδήλωσε μαζικά ενάντια στην ανισότητα, την διαφθορά και τις ιδιωτικοποιήσεις, κατόρθωσε το αδιανόητο, να επιφέρει ριζοσπαστική αλλαγή στη χώρα και μάλιστα στο ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα.

Ως απόδειξη ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε το ανέφικτο, αναπόφευκτο, η νίκη των Χιλιανών αποτελεί πηγή έμπνευσης για το ΜέΡΑ25 και το DiEM25, για τον κόσμο μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που παλεύει απέναντι σε αντίστοιχες ακροδεξιές, ισχυρές, συστημικές δυνάμεις.

Μπορούμε και εμείς και να ξεσηκωθούμε, και να παλέψουμε, και θα νικήσουμε!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο