Την Κυριακή ανάβει η ελπίδα για την αλυσιδωτή αντίδραση της ανατροπής – Συγκέντρωση στο Χαλάνδρι

Δραστηριότητα, Προς τις 9 Ιουνίου...
02 Ιούν, 2024

Μπροστά σε πλήθος κόσμου και με τη συμμετοχή υποψήφιων ευρωβουλευτών και ευρωβουλευτριών από όλη την Αττική πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, στο Χαλάνδρι με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με τον συνδυασμό “Φυσάει Κόντρα” και δημοτικός σύμβουλος  Παναγιώτης Αντωνίου.

Στην ομιλία του ο Γ. Βαρουφάκης ανέδειξε την ανάγκη να δοθεί ελπίδα στους ανθρώπους που βλέπουν τη σημερινή κατάσταση ως μονόδρομο, που προσπαθούν να τους πείσουν ότι για την Ελλάδα και για την Ευρώπη δεν υπάρχει εναλλακτική, και τόνισε πως ο συνδυασμός της ενωτικής πρωτοβουλίας, είναι ο μόνος από την Ελλάδα που μπορεί να ξεσκεπάσει το ιερατείο των Βρυξελλών και της ολιγαρχίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

Μας ρωτούν πώς γίνεται οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι να ψηφίζουν αυτούς που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση; Η απάντηση είναι πως ο κόσμος γνωρίζει, δεν τρέφει αυταπάτες για τα ψέματα που του δίνουν. Αυτό που λείπει είναι να τους δοθεί η ελπίδα πως υπάρχει η πολιτική δύναμη που θα ξεκινήσει την αλυσιδωτή αντίδραση της ανατροπής. Την άλλη Κυριακή πάμε για να ανάψουμε αυτό το μικρό κεράκι της ελπίδας ότι αυτό το σύστημα δεν είναι αήττητο, πως μπορεί να καταρρεύσει!

Το ζητούμενο για αυτούς είναι ένα: Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη να πείθονται οι φτωχοί να μην χρησιμοποιούν τα εκλογικά τους δικαιώματα ώστε οι πλούσιοι να παραμένουν στην εξουσία.

Εχουν δύο όπλα:
1. Μιλούν συνέχεια με κατανόηση για τις πληγές που δημιουργούν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχασαν τον ύπνο τους που τις δημιούργησαν & πως είναι οι μόνοι που θα τις επουλώσουν.
2. Τρομοκρατούν πως αν δεν τους αφήσουμε θα επέλθει σήψη και νέα πτώχευση (λες και η “παλιά” ξεπεράστηκε).

Ομως θα νικήσουμε με δυο όπλα: Την αυτοκριτική και την ενότητα. Αντιτασσόμαστε σε ένα πολιτικό κατεστημένο που παρέδωσε γη και ύδωρ της χώρας μας με τα μνημόνια. Χρόνο με το χρόνο οι πολίτες βλέπουν τι σκοπό και τι αντίκτυπο είχαν τα μνημόνια, οι κωλοτούμπες, οι έξοδοι στις αγορές, τα πλεονάσματα και τα υπερπλεονάσματα, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανάδειξη της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ σε βάρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Σμιλεύουμε, χτίζουμε την ενότητα, με ανθρώπους από διαφορετικούς δρόμους που μας ενώνει το ότι δεν σκύψαμε ποτέ το κεφάλι στα μνημόνια, την ολιγαρχία αλλά και τη μετατροπή σήμερα της ΕΕ σε “πολεμική” ένωση για τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας. Μας ενώνει ο κοινός σκοπός, να μην τους αφήσουμε να νικήσουν στον πόλεμο ενάντια στους πολλούς. Θα αποκτήσουμε δύναμη για να αναγκάσουμε την Ιστορία να πάει με το δίκιο των πολλών. Η ιστορία δεν περιμένει, δεν θα πάει μόνη της!

Θανάσης Πετράκος

Είμαστε σήμερα αισιόδοξοι γιατί παίρνουμε μηνύματα από όλη την Ελλάδα πως ήρθε η ώρα να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης σε μια ΕΕ που γίνεται όλο και πιο αντιδημοκρατική. Μια ΕΕ που ωθεί την Ευρώπη στον Πόλεμο. Μια ΕΕ που έστειλε τη χώρα μας στην καταστροφή με τα Μνημόνια, κάνοντας τους πολίτες της, τους πιο φτωχούς της Ευρώπης. Είχαμε και θέσεις και αξιώματα, και τα εγκαταλείψαμε για να μην προδώσουμε τον λαό. Τώρα θέλουμε να πάμε στην Ευρωβουλή για να είμαστε η φωνή των κινημάτων και της Αντίστασης!

Ελευθερία (Έρικα) Ασημακοπούλου

Έχουμε μια παγκόσμια συγκυρία πολέμου.

Ενώ η τεχνολογία με τη ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη μας δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουμε πολύ λιγότερο και να παράγουμε πολλά περισσότερα, πολύ γρηγορότερα, σήμερα το κεφάλαιο έχει μετατρέψει αυτήν ακριβώς την τεχνολογία σε εργαλείο υποταγής των εργαζομένων και αύξησης της ανεργίας.

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων στην Ευρώπη. Μπορεί όμως να γίνει η “ντουντούκα” των λαών, για τις φωνές των ανθρώπων που καταγγέλλουν, που δεν αφήνουν τα πράγματα όπως είναι. Που δεν ανέχονται, τη στιγμή που μωρά σφαγιάζονται στην Παλαιστίνη, αυτή η ΕΕ να στηρίζει τους σφαγείς του Ισραήλ. Ψηφίστε γιατί κανείς δεν πρέπει να μας θεωρήσει απαθείς μπροστά στον ζόφο!

Νίκος Θεοχαράκης

Η ελληνική κυβέρνηση με το 41% έχει αποκτήσει μια απίστευτη υπεροψία που την κάνει να νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι απολύτως θέλει. Η διαφθορά, οι απευθείας αναθέσεις και οι φωτογραφικές νομοθεσίες βρίσκονται σε εξωφρενικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ακραία καταπίεση του λαού, προκειμένου να ικανοποιήσει και τα πιο ακραία αιτήματα των ολιγαρχών. Πρέπει κάποιος να τους σταματήσει. Να πάρουν το μήνυμα ότι θα τους βάλουμε στη θέση τους. Να βάλουμε ένα τέρμα στο μεγάλο πάρτι που γίνεται με τα λεφτά του λαού!

Ιωάννα Κοντούλη

Επιμένουμε να μην εγκαταλείπουμε το όνειρό μας για έναν άλλο κόσμο! Και θα το καταφέρουμε γιατί δεν είμαστε ονειροπόλοι, είμαστε ρεαλιστές. Έχουμε την εμπειρία να ξέρουμε πλέον πώς θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε. Απέναντί μας έχουμε ένα σύστημα που θέλει να μας πείσει ότι ο σημερινός δρόμος είναι μονόδρομος και, αν κάτσουμε καλά, μπορεί να μας πετάξουν ένα ξεροκόμματο. Που μας λέει ότι πράσινη ανάπτυξη είναι η πυρηνική ενέργεια. Που καταληστεύει περιβάλλον και ανθρώπους. Που ενώ εξελίσσεται η σφαγή στη Γάζα, οι πετρελαϊκές τους ήδη υπογράφουν συμβόλαια για εξορύξεις σε θαλάσσια οικόπεδα της περιοχής.

Απέναντί τους θα δώσουμε τη μάχη! Αυτός ο χώρος θέλει, ξέρει και μπορεί να γίνει η φωνή σου!

Αριστοτέλης (Τέλης) Τύμπας

Το δικό μας είναι το ψηφοδέλτιο της τόλμης να βρεθούμε μαζί εδώ άνθρωποι από πολλά κινήματα και αγώνες. Το ψηφοδέλτιο ενάντια στην καταστροφή της κοινωνίας που επιφέρουν οι πολιτικές της ΕΕ. Για να αντιμετωπίσουμε την εικονική πραγματικότητα που μας προτάσσουν προκειμένου να κρύψουν τη ζοφερή αλήθεια. Με τις διαφορές μας, είμαστε εδώ από πολλές πολιτικές τάσεις και με την αίσθηση της ιστορικής ευθύνης για να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης.

Νένα Βενετσάνου

Συμμετέχουμε και δεν παραιτούμαστε από τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Συμμετέχουμε στον ευρωπαϊκό διεθνισμό. Από το να αποδεχτούμε τη σημερινή κατάσταση που επιβάλλει κυβέρνηση και ΕΕ, είναι πιο ρεαλιστικό να την ανατρέψουμε! Ο τόπος μας, μας φωνάζει “Βοήθεια!”. Πρέπει να τον ακούσουμε. Μπροστά στην κάλπη, μπροστά σε αυτό το ένα τετραγωνικό ελευθερίας, ας μην χαραμίσουμε την ψήφο μας!

Κλέωνας Γρηγοριάδης

Η σημερινή μας ενωτική πρωτοβουλία δεν είναι μια συνάντηση τυχάρπαστων. Εδώ και έναν χρόνο αποκτά ρίζες και μεγαλώνει. Αποφασίσαμε μαζί να αντισταθούμε στη σημερινή λαίλαπα ώστε να μπορέσουμε να δούμε κατάματα τις επόμενες γενιές που θα μας ρωτάνε τι κάναμε όταν έσπρωχναν την κοινωνία στην καταστροφή. Ξέρουμε τον εχθρό μας. Μπορούμε να τον παλέψουμε; Ναι, νικιέται και ξεσκίζεται αυτός ο χάρτινος δράκος της οικογένειας Μητσοτάκη, όπως μας έδειξε ο αγώνας των φοιτητών μας, των εργαζομένων της efood, της κ. Καρυστιανού, του κ. Γιάννη Μάγγου. Θα κερδίσουμε, γιατί οι ιδέες μας συμφέρουν την ανθρωπότητα. Και αν δεν κερδίσουμε εμείς, θα κερδίσουν κάποτε οι ιδέες μας!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο