Τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού με εκπροσώπους του Καράτε

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Μαρ, 2021

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 , με εκπροσώπους συλλόγων του ΚΑΡΑΤΕ.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

Ο κ. Κων/νος Χουλιάρας, συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 και μέλη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΚΑΡΑΤΕ που συμμετείχαν ήταν οι : Ο κ. Νταβίτ Στεπανιάν , Πρόεδρος Α.Σ.Λιοντάρι της Νίκαιας, ο κ. Στέλιος Σπανός Πρόεδρος Δ.Σ. Αθλητ. Συλ. Σότοκαν Τρίπολης Τίγρης και Δράκος, ο κ. Γατσάκος Αλέξανδρος προπονητής Α.Σ.Τρίπολης Τίγρης και Δράκος, ο κ. Μοσχόβας Ιωάννης προπονητής Α.Σ. Πρωτοπόροι Κερατσινίου , ο κ. Μπίτσικας Παναγιώτης προπονητής Α.Σ. Σότοκαν Καράτε Χίου, ο κ. Παπαϊωάννου Γιάννης προπονητής Γ.Α.Σ. Καράτε Κορδελιού-Ευόσμου, ο κ. Απόστολος Φούρλης προπονητής Α.Σ.Φιλόνικος Χαλκίδας,ο κ. Κατσαντώνης Γιάννης προπονητής Γ.Α.Σ. Αθλοκίνηση Κατερίνης Πιερίας , ο κ. Καρλατήρας Κώστας Α.Σ. ΚΑΡΑΤΕ Οινοφύτων.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι του ΚΑΡΑΤΕ στην Ελλάδα, τα σημαντικότερα των οποίων είναι :

• Άμεση επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι σύλλογοι γιατί είναι πολύ μεγάλο το διάστημα το οποίο δεν λειτουργούν και η ζημιά που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό με τη νεολαία να απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες.
• Ο αθλητισμός στοχοποιείται από την κυβέρνηση παρόλο που είναι ο χώρος με τα μικρότερα ποσοστά θετικότητας των τεστ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Το χρονικό διάστημα που λειτούργησε μεταξύ των δύο lockdown, εφαρμόστηκαν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από όλους με μεγάλη επιτυχία.
• Απαιτούνται οικονομικά μέτρα στήριξης άμεσα από την κυβέρνηση, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη κάλυψης των παγίων εξόδων.
• Συζητήθηκε το Μητρώο Αθλητικών Φορέων και προτάθηκε επαναπροσδιορισμός των δεδομένων με στόχο να θεσπιστεί ένα καλύτερο πλαίσιο.
• Υπάρχουν Δήμοι που δεν εφαρμόζουν τη μη καταβολή δημοτικών τελών από Αθλητικούς συλλόγους, χρειάζεται μία παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης οι Δήμοι δεν παραχωρούν τους αθλητικούς χώρους σε συλλόγους του ΚΑΡΑΤΕ για την πραγματοποίηση πανελληνίων διοργανώσεων.
• Απαιτείται περισσότερη προβολή απο τα δημόσια Μ.Μ.Ε και τίς δημόσιες αθλητικές εκπομπές.

Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επανέναρξη της λειτουργίας των συλλόγων ΚΑΡΑΤΕ , αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Τη περασμένη χρονιά ο αθλητισμός επανεκκίνησε τον Ιούνιο, σε μία περίοδο η οποία είναι “νεκρή” για τους συλλόγους και πριν καλά καλά προλάβουν να οργανωθούν, ήρθε το δεύτερο lockdown να δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος φέτος. Ταυτόχρονα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα, γιατί η νεολαία και η κοινωνία γενικότερα με όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και πρέπει να δώσουμε αγώνα για να επαναφέρουμε τους συμπολίτες μας στους χώρους άθλησης, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και τρόπος ζωής.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΚΑΡΑΤΕ ευχαρίστησαν το ΜέΡΑ25 και το Τομέα Αθλητισμού, στις προσπάθειες που πραγματοποιούν και ζήτησαν να συνεχιστεί η στήριξη από το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25με τους Βουλευτές του και ο Τομέας Αθλητισμού, δεσμεύθηκαν ότι θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια τους και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουν οι σύλλογοι ΚΑΡΑΤΕ και ο αθλητισμός γενικότερα. Είναι καθήκον του αθλητικού κινήματος να υπερασπιστεί τον αθλητισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη, που δυστυχώς στη χώρα που τα γέννησε στοχοποιούνται από μία κυβέρνηση ανίκανη να αφουγκραστεί τις ανάγκες του αθλητισμού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο