Θεσσαλονίκη: Εκκίνηση για την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Απρ, 2024

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες, 24 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης και, ενόψει των ευρωεκλογών, συγκρότησε την εκλογική επιτροπή Θεσσαλονίκης της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – συνέλευσης, ο Χρήστος Λάσκος, οικονομολόγος, και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρ. αντιπρόεδρος της Βουλής, παρουσίασαν τις υποψηφιότητες από τη Θεσσαλονίκη και τους γειτονικούς νομούς — υποψηφιότητες όπως της εμπόρου και πρώην βουλεύτριας Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, του αγρότη Παναγιώτη Ανδρικόπουλου Τζούμα, του Παλαιστίνιου ιατρού χειρούργου Φαϊσάλ Ζαχαρία Ελ Μασρί, του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Ζερβουδάκη, της συνταξιούχου πανεπιστημιακού Ειρήνης Κατωπόδη, της συνταξιούχου εκπαιδευτικού Αλέκας Κρασοπούλου, του υποψήφιου διδάκτορα Οικονομικών Μάκη Κυπαρισσίδη Κοκκινίδη, του πανεπιστημιακού και πρώην βουλευτή Κώστα Λαπαβίτσα, και του πανεπιστημιακού Σεραφείμ Σεφεριάδη.

Με συνθήματα για την Παλαιστίνη, με αναφορές στους αγώνες των φοιτητών και των αγροτών, με τοποθετήσεις για τη σημερινή συνθήκη στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και με αυθόρμητη εκτέλεση του “Και να αδερφέ μου” του Νίκου Ξυλούρη — μέσα από τους χαιρετισμούς των υποψηφίων και τις τοποθετήσεις του κόσμου, η εκλογική προσπάθεια της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στη Θεσσαλονίκη ξεκινά συμμετοχικά, μαζικά, δυναμικά.

Αναλυτικά τα ονόματα, οι ιδιότητες και τα πλήρη βιογραφικά και των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών και ευρωβουλευτριών: https://mera25.gr/evroekloges/

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο