Θεματική για το Περιβάλλον και την Κλιματική καταστροφή στο debate με πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Απρ, 2023

H διακομματική επιτροπή κατέληξε σήμερα στους όρους και τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate, που όπως συμφωνήθηκε, θα γίνει με συμμετοχή όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τη συμμετοχή των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας με οικοδεσπότη την ΕΡΤ που θα έχει και το συντονισμό.

Το σημαντικότερο για το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αλλά κυρίως για την ενημέρωση των πολιτών, ήταν ότι καταφέραμε να εισάγουμε ως μία από τις έξι θεματικές το Περιβάλλον και την Κλιματική καταστροφή, ένα θέμα που δεν υπήρχε στις προτεραιότητες των υπολοίπων κομμάτων, παρ’ όλη την κομβική σημασία του: πολύ απλά, η επιταχυνόμενη καταστροφή του πλανήτη επηρεάζει δραστικά όλα τα υπόλοιπα θέματα, από την οικονομία μέχρι τη μετανάστευση.

Θεωρούμε επιτυχία επίσης ότι αποτρέψαμε την ένταξη του μεταναστευτικού ζητήματος στη θεματική «άμυνα και εξωτερική πολιτική» όπως μετ’ επιτάσεως ζητούσαν οι εκπρόσωποι Νέας Δημοκρατίας και Ελληνικής Λύσης.

Τέλος, ομόθυμα απορρίφθηκε η πρόταση για ξεχωριστό debate μόνο μεταξύ κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, πρόταση που έθεσε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος σε αντίθεση με τις ίδιες του τις διακηρύξεις για πίστη στην απλή αναλογική. Προφανώς ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα δεν έχει Προεδρικό αλλά Κοινοβουλευτικό Σύστημα. Πως να κατανοήσει την σημασία της Απλής Αναλογικής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο