Τα κέρδη καμιάς Elpedison δεν είναι πάνω από τις ζωές μας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Ιούν, 2023

Κατά της εγκατάστασης πλωτης πλατφόρμας υγροποιημενου αερίου στον Θερμαϊκό τοποθετήθηκε η επικεφαλής της παράταξης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και υποψήφια βουλευτρια του ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εγκατάσταση αυτή πρόκειται να γίνει μέσα στο Θερμαϊκό κόλπο, και μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση (περίπου 3,5 χιλ.) από την ακτή, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων σε περίπτωση ατυχήματος, και θα επιφέρει μόλυνση και καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας μέσα στο θαλάσσιο κόλπο. Επίσης έθεσε και το ζήτημα της, τουλάχιστον περίεργης, αν όχι και παράτυπης, λειτουργίας της ΡΑΑΕΥ, σε ότι αφορά την αρχική άδεια της εγκατάστασης.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, και δεν έθεσε το ζήτημα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα, παρά το αίτημα που κατέθεσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με πλήρη περιγραφή των αρνητικών επιπτώσεων από την εγκατάσταση της πλατφόρμας.

Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, μέσα και έξω από τα όργανα της κεντρικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιδιώκοντας να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα στην πόλη, αλλά και στις γύρω περιοχές που βρέχονται από το Θερμαϊκό κόλπο, ανάλογο με αυτό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, προκειμένου να μην εγκατασταθεί η πλατφόρμα LNG στο Θερμαϊκό κόλπο.

ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Α’ Θεσσαλονίκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο