Τα αυγά του φιδιού στη Βουλή, η στρατηγική Μητσοτάκη και ο ρόλος του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Ιούν, 2023

Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αριθμό εδρών που να καθιστούν τον αρχηγό της παντοδύναμο, η μετατόπιση του κοινοβουλευτικού σκηνικού προς τα ακρο-δεξιά (με τρία κόμματα στα δεξιά της ΝΔ συν την ακροβατούσα «Πλεύση») δίνει στον Κ. Μητσοτάκη τη δυνατότητα να καμώνεται τον Βενιζελικό υπερασπιστή της κεντρώας λογικής, της αστικής δημοκρατίας.

Με αυτή τη στρατηγική του «μεσαίου χώρου» (που διαφέρει από το πάλαι ποτέ δημοκρατικό Κέντρο) μεταξύ μιας χρεοκοπημένης Αριστεράς και του νεοφασιστικού τόξου, ο Κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να επεκτείνει την ηγεμονία του. Όμως, υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο: το βάθεμα της οικονομικής κρίσης που έρχεται κι η οποία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα ακροδεξιά μορφώματα των οποίων τα πλοκάμια φτάνουν βαθιά μέσα στην ίδια την ΝΔ.

Τότε, ο Κ. Μητσοτάκης θα συνειδητοποιήσει, όπως οι αστοί διαχειριστές της κρίσης του Μεσοπολέμου (π.χ. Χίντενμπουργκ), πως αδυνατεί να κουμαντάρει το τέρας που εξέθρεψε με τις θεσμικές παλινωδίες του για την απαγόρευση της καθόδου Κασιδιάρη – παλινωδίες που μόνο διαφήμιση στον νεοναζί εγκληματία έκαναν και τίποτα παραπάνω.

Μπροστά σε αυτό το ζόφο, το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ έχοντας από σήμερα το πρωί βάλει μπροστά τη διαδικασία ενωτικής ανασύνταξης των δυνάμεων που η Ιστορία πάντα καλεί να βάλουν φρένο στο φασισμό και να προστατεύσουν και να εκφράσουν τους πολλούς που νιώθουν την κρίση στο πετσί τους – ιδίως τώρα που στον ορίζοντα διαφαίνεται νέα απειλή παρακρατικής και κρατικής βίας σε ανθρώπους και κινήματα που δεν το βάζουν κάτω.

Προχωράμε!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο