Συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη για την ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου του ΜέΡΑ25

Συνεντεύξεις - videos
21 Ιούν, 2020

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, θα δώσει συνέντευξη τύπου για την ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου για την Προστασία των Πολιτών απο τις Επιπτώσεις της Εντεινόμενης Οικονομικής Κρίσης.

Σήμερα, εν μέσω πανδημίας που απειλεί τους πολίτες με μια δεύτερη δεκαετία χρεών, λουκέτων, υποαπασχόλησης, αγωνίας, εκμετάλλευσης και αναξιοπρέπειας, το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να προστατεύσει τους πολίτες. Την προηγούμενη δεκαετία, το Ελληνικό Δημόσιο έχασε τον έλεγχο σημαντικών εργαλείων του – από τη δυνατότητα να μειώνει τον ΦΠΑ ή να καταργεί τις ανόητες προπληρωμές φόρων έως το να διαχειρίζεται την περιουσία του ή να προστατεύει την πρώτη κατοικία. Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα «κυβερνά», για να μπορέσει να προστατεύσει τους πολίτες από τα επερχόμενα δεινά, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει την κυριαρχία επί αυτών των εργαλείων.

H ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου που καταθέτει σε δημόσια διαβούλευση σήμερα το ΜέΡΑ25 κωδικοποιεί την φορολογική πολιτική και τις μεγάλες θεσμικές τομές που είναι απαραίτητες ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να προστατεύσει τους πολίτες κατά τη διάρκεια της νέας, δύσκολης, δεκαετίας που ξεκινά.

Η συνέντευξη θα προβληθεί ζωντανά σε Live Streaming από την σελίδα του ΜέΡΑ25 στο Facebook και το κανάλι του ΜέΡΑ25 στο YouTube.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την Αιτιολογική Έκθεση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο