Συνεχίζεται ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στην ΕΡΤ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Οκτ, 2020

Mία μέρα μετά τη θεσμική ήττα κατά κράτος από το ΣΤΕ που έκρινε ως αντισυνταγματική την κρατική εποπτεία του Τύπου (ΕΡΤ – Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. – ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε.), η «δημόσια τηλεόραση» αντεπιτίθεται, επιμένοντας να θεωρεί εαυτήν «κρατική». Αυτό τουλάχιστον δείχνει ένα χαρακτηριστικό συμβάν που διημείφθη χθες στη Βουλή.

Μετά την ενημέρωσή τους από τον Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Θεοδωρικάκο για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, οι Βουλευτές του ΜέΡΑ25 κ.Αγγελική Αδαμοπούλου και κ.Φωτεινή Μπακαδήμα έκαναν από μια δήλωση για την κάμερα της ΕΡΤ. Όταν αργότερα η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου ζήτησε αντίγραφο του βίντεο για το αρχείο της, η απάντηση ήταν ότι α) αποφασίστηκε να παιχτεί μόνο η δήλωση του κυρίου Θεοδωρικάκου και β) για να πάρουν παρ’όλα αυτά αντίγραφο για το δικό τους αρχείο, οι βουλευτές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, και ο διευθυντής θα αποφασίσει ΑΝ θα τους τη δώσει!

Ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στην Ενημέρωση είναι πολύ σοβαρό θέμα. Αλλά καθώς φαίνεται δεν υπάρχει σοβαρό θέμα που η κυβέρνηση της ΝΔ να μη μπορεί να σκεπάσει με μια επίστρωση φαιδρότητας. Έτσι χθες, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάνης Λοβέρδος (σεσημασμένος και περήφανος διακινητής fake news), προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει ότι δεν ποδηγετεί η κυβέρνηση τα ΜΜΕ, επικαλέστηκε τη μακρόχρονη πείρα του ως δημοσιογράφου για να αποφανθεί ότι «τα Μέσα Ενημέρωσης παίζουν αυτόν που είναι ισχυρός».

Αντίβαρο σε αυτή την πρωτοφανή αντιδημοκρατική κατρακύλα της Ενημέρωσης θα έπρεπε να είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Δυστυχώς για τη Δημοκρατία και την Ενημέρωση, η Ανεξάρτητη Αρχή παρακολουθεί αμέτοχη, αδύναμη και απρόθυμη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο