Συναντήσεις ΜέΡΑ25 με ΕΤΙΤΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων τεχνικών στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενάντια στην υποβάθμιση της εργασίας τους

Συνεντεύξεις - videos
22 Σεπ, 2022

Διαδοχικές συναντήσεις στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είχε αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξη Σμυρλή, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας Σπύρο Δερβενιώτη, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννο Ζώη και Έφη Παυλογεωργάτου με αντιπροσωπείες της ΕΤΙΤΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 το ζήτημα που έχει ανακύψει με το άρθρο 29 του προωθούμενου από την Κυβέρνηση νομοσχεδίου για τα κανάλια, που μειώνει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων κατά 40%, αλλά και τα ζητήματα της επεκτασιμότητας των συμβάσεων τους στις εταιρείες παραγωγής καθώς και το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών των εικονοληπτών εξωτερικών μεταδόσεων.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) έθεσαν από την πλευρά τους στην αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 τα ζητήματα της επί τω χείρω αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, τον παραμερισμό του μόνιμου και πεπειραμένου προσωπικού προς όφελος των ιδιωτών “εξωτερικών παραγωγών” αλλά και την απαξίωση στην οποία οδηγείται η δημόσια τηλεόραση μέσω της υιοθέτησης των χειρότερων συνηθειών της ιδιωτικής (υπερμπόνους στα υψηλά κλιμάκια και φιλοδώρημα στα χαμηλά) αλλά και ζητήματα πολιτικής μονοφωνίας και εξοβελισμού κοινοβουλευτικών φωνών από τη δημόσια συχνότητα.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων τεχνικών στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενάντια στην υποβάθμιση της εργασίας τους, των όρων και των συνθηκών εργασίας τους καθώς των αποδοχών τους.

Χρειάζονται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενεργά και δραστήρια Σωματεία και εργασιακά δικαιώματα πλήρη, όχι εργολαβικοί και ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων. Να σταματήσει η Κυβέρνηση να παριστάνει τον ατζέντη των μιντιαρχών και να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα του κλάδου. Δεν είναι δυνατόν οι καναλάρχες να λαμβάνουν διαρκώς “δωράκια” και οι αποδοχές των εργαζομένων να μειώνονται αντί να αυξάνονται εν μέσω ακρίβειας, πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο