Σ. Θεοδωρόπουλος: Ο κ. Σκέρτσος να βγάλει τη γερμανική στολή από το μπαούλο του και να τη φορέσει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Μάι, 2023

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε παρωχημένο το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών και ζήτησε από τον Ελληνικό Λαό να ξεχάσει το ζήτημα και “να προχωρήσει μπροστά”.

Ποτέ κυβερνητικός αξιωματούχος, ούτε στα σκοτεινά χρόνια της χούντας, ή στα μετεμφυλιακά χρόνια του Συναγερμού και της ΕΡΕ δεν έφτασε σε τέτοιο σημείο εθνικής μειοδοσίας , που πλέον έρχεται σε αντίθεση με το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής της 17 Απριλίου 2019.

Ο Μανώλης Γλέζος μας έμαθε ότι οι Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα (επανορθώσεις, αναγκαστικό δάνειο, κλεμμένοι πολιτιστικοί θησαυροί, αποζημιώσεις των θυμάτων της θηριωδίας κλπ) είναι νομικά ενεργές και απολύτως βάσιμες όπως τονίζει και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Έχουν μετρηθεί από κορυφαίους επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες από Επιτροπές της Βουλής και επί κυβέρνησης Σαμαρά και επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Δεν ξεχνάμε τις υπέστη τρομακτικές απώλειες όλης της Υφηλίου , την πείνα ,την αστεγία και το βαρύ φόρο αίματος στις σφαγές που προκάλεσαν ο φασισμός και ο ναζισμός στον κόσμο.

Δεν ξεχνάμε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα πογκρόμ , την εθνοκάθαρση των Σίντι και Ρομά , την εξόντωση των ΛΟΑΤΚι+ ατόμων και των καταναγκαστικών εργατών στα στρατόπεδα θανάτου.

Ο Αθηναϊκός Λαός δεν ξεχνά την πείνα , τα μπλόκα, τις κρεμάλες μέσα στον Αστικό ιστό.

Δεν ξεχνά το Χαϊδάρι, την Καισαριανή, την Κοραή 4 και την οδό Ελπίδος.

Οι γερμανικές οφειλές πέρα από αίτημα τους έθνους των καταπιεσμένων Ελληνων, για μας είναι η Ιστορική Μνήμη και εφαρμοσμένος αντιφασισμός και δεν θα τον αφήσουμε πίσω όταν οι φασίστες επανακάμπτουν.

Δεν περίμενα να στείλει ο Πρωθυπουργός σπίτι του τον κ Σκερτσο.

Το κόμμα του για να επιβιώσει θέλει την ψήφο των χουντικών, των μαυραγοριτών και των συνεργατών.

Ο κ. Σκέρτσος να βγάλει τη γερμανική στολή από το μπαούλο του, να την αερίσει από τη ναφθαλίνη και να τη φορέσει για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε.

Σαράντος Θεοδωρόπουλος – Δικηγόρος, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Υποψ. βουλευτης Α Αθήνας ΜεΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο