Πυρκαγιές: Το έγκλημα έχει ευθύνες — Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε Πέμπτη 24/8, ώρα 19:00, στο Σύνταγμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Αυγ, 2023

Αττική, Έβρος, Ροδόπη, Βοιωτία, Ρόδος, Εύβοια… Ένας κατάλογος που δεν σταματά να μεγαλώνει.

Πυρκαγιές περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές, κατακαίνε μέχρι και πυκνά παρθένα δάση! Εκκενώνονται χωριά και πόλεις, μέχρι και νοσοκομεία. Τα συστημικά ΜΜΕ, παρουσιάζουν την είδηση, και μιλούν είτε για τυχαιότητα και ανεξέλεγκτους ανέμους (βλ. 2007 – “στρατηγό άνεμο”), είτε, εμμέσως, για ξένο δάκτυλο, υιοθετώντας και διαχέοντας ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας.

Αυτό που δεν αναφέρουν είναι οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, δηλαδή η συνειδητή απαξίωση της δασοπροστασίας και της πολιτικής προστασίας γενικότερα.

Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι μέσα στο δάσος. Κυνηγοί κεφαλών μαζεύουν μετανάστες μέσα σε φορτηγά. Βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις καλούν τον κόσμο σε πογκρόμ.

Η πολιτεία θα κάνει κάτι; Για τους αυτόκλητους σερίφηδες θα παρέμβει εισαγγελέας; Ή θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη Ρώμη να καίγεται;..

Φτάνει πια! Υπάρχουν ευθύνες, και βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και αποφάσεις. Η Κυβέρνηση είναι ένοχη!

  • Ένοχη για την απαξίωση της πυροσβεστικής.
  • Ένοχη για την διάλυση της δασοπροστασίας.
  • Ένοχη για την διασπορά ακροδεξιών αφηγημάτων και το κυνήγι κεφαλών.
  • Ένοχη για τις χιλιάδες καμένες εκτάσεις γης.

Ως ΜέΡΑ25 καλούμε, όλες και όλους, σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου, στις 7:00μμ, στο Σύνταγμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές και για τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο